
Krämig pasta med kyckling och sockerärter
Betyg (1-5):
God pastarätt med en sås på grädde, vitlök, tomater och basilika, toppad med parmesan.
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (13)
- 400 g fusillipasta
- 400 g kycklingfilé tunnskivad
- 0.5 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 dl vatten
- 3 dl grädde
- 100 g cocktailtomater
- 0.5 kruka basilika
- 100 g sockerärter
- 70 g babyspenat
- färsk finriven parmesanost, till servering
- 1 tsk salt
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär kycklingen i strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg runt om.
- Pressa i vitlöken och salta och peppra. Häll i vatten och grädde och rör om. Låt småputtra ca 5 min. Dela tomaterna och riv basilikabladen i mindre bitar.
- Tillsätt basilika och alla grönsaker i såsen och vänd ner den nykokta pastan i stekpannan eller tvärtom. Servera med parmesan.
Liknande recept
Krämig pasta med kyckling och sockerärter
Betyg (1-5):
God pastarätt med en sås på grädde, vitlök, tomater och basilika, toppad med parmesan.
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär kycklingen i strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg runt om.
- Pressa i vitlöken och salta och peppra. Häll i vatten och grädde och rör om. Låt småputtra ca 5 min. Dela tomaterna och riv basilikabladen i mindre bitar.
- Tillsätt basilika och alla grönsaker i såsen och vänd ner den nykokta pastan i stekpannan eller tvärtom. Servera med parmesan.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2017-10-17
Väldigt gott, men ös på me mer kryddor.
2017-09-11
Det var jättegott! Vi hade i chiliflakes också vilket blev ännu godare.
2017-08-29
Gott och enkelt, lite mer kryddor nästa gång
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Susanna
2017-10-17
Väldigt gott, men ös på me mer kryddor.
Magdalena
2017-09-11
Det var jättegott! Vi hade i chiliflakes också vilket blev ännu godare.
Susanna
2017-08-29
Gott och enkelt, lite mer kryddor nästa gång