Caesarsallad med kyckling

Caesarsallad med kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

Romansallad med caesardressing, kyckling och krispig topping.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200-250º
4 portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Bröd:
  • 1 bröd
  • 0.5 dl olivolja
  • Dressing:
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 1 dl riven parmesanost
  • Sallad:
  • 300 g romansallad
  • 1 rödlök
  • 30 g hyvlad parmesanost

Gör så här

  1. Salta och peppra kycklingfiléerna och stek i olja tills de fått fin färg och har en innertemperatur på 70 grader, cirka 15 minuter.
  2. Tärna brödet och rulla dem i olivolja och salta lätt. Lägg på en plåt och låt stå i ugnen på 250 grader tills de är gyllene, cirka 5 minuter. Rör gärna om en gång.
  3. Blanda ihop yoghurt, majonnäs, vitlök, kajennpeppar och parmesan till en dressing. Späd dressingen med lite vatten om ni önskar en tunnare konsistens och smaka av med salt.
  4. Dela salladsbladen, lägg ut dem i en skål och strö på lök, ost, kyckling och det tärnade brödet. Ringla över dressingen.

Tips

Servera gärna med knaperstekt bacon för ännu mer sälta och smak!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caesarsallad med kyckling
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Bröd:
  • 1 bröd
  • 0.5 dl olivolja
  • Dressing:
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 1 dl riven parmesanost
  • Sallad:
  • 300 g romansallad
  • 1 rödlök
  • 30 g hyvlad parmesanost

Caesarsallad med kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

Romansallad med caesardressing, kyckling och krispig topping.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200-250º
4 portioner

Gör så här

  1. Salta och peppra kycklingfiléerna och stek i olja tills de fått fin färg och har en innertemperatur på 70 grader, cirka 15 minuter.
  2. Tärna brödet och rulla dem i olivolja och salta lätt. Lägg på en plåt och låt stå i ugnen på 250 grader tills de är gyllene, cirka 5 minuter. Rör gärna om en gång.
  3. Blanda ihop yoghurt, majonnäs, vitlök, kajennpeppar och parmesan till en dressing. Späd dressingen med lite vatten om ni önskar en tunnare konsistens och smaka av med salt.
  4. Dela salladsbladen, lägg ut dem i en skål och strö på lök, ost, kyckling och det tärnade brödet. Ringla över dressingen.

Tips

Servera gärna med knaperstekt bacon för ännu mer sälta och smak!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!