Caesarsallad med kyckling
  • Tid 25 min
  • Ugn 200-250º

Caesarsallad med kyckling

3.07 (30 betyg)

Romansallad med parmesandressing, kyckling och krispig topping.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 200-250º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
Bröd:
  • 1 bröd
  • 0.5 dl olivolja
Dressing:
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 1 dl riven parmesanost
Sallad:
  • 300 g romansallad
  • 1 rödlök
  • 30 g hyvlad parmesanost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Salta och peppra kycklingfiléerna och stek i olja tills de fått fin färg och har en innertemperatur på 70 grader, cirka 15 minuter.

  2. 2

    Tärna de gräddade bröden och rulla dem i olivolja och salta lätt. Lägg på en plåt och låt stå i ugnen på 250 grader tills de är gyllene, cirka 5 minuter. Rör gärna om en gång.

  3. 3

    Blanda ihop yoghurt, majonnäs, vitlök, kajennpeppar och parmesan till en dressing. Späd dressingen med lite vatten om ni önskar en tunnare konsistens och smaka av med salt.

  4. 4

    Dela salladsbladen, lägg ut dem i en skål och strö på lök, ost, kyckling och det tärnade brödet. Ringla över dressingen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Knaperstek bacon till salladen och slå en riktig majonnäs med vitlök, parmesan och sardeller i så har ni en störtskön ceasar.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar