Krämig grönärtspasta
  • Tid 35 min

Krämig grönärtspasta

4.17 (12 betyg)

Krämig pasta med sås på gröna ärter och solrosfrön, toppas med pinjenötter och spenat. Recept av Alice Knutas och Linn Lundberg ur kokboken Gröna linjen.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g tagliatelle eller spaghetti
  • 1.5 dl solrosfrön
  • 250 g frysta gröna ärtor
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk olivolja
  • 2.5 dl vatten
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk pressad citronsaft
Till servering
  • 50 g pinjenötter
  • 70 g babyspenat
  • 0.5 citron, finrivet skal
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Mixa solrosfröna grovt eller hacka med kniv. Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och mixa till en slät puré.

  2. 2

    Fräs lök, vitlök och solrosfrön i olja. Häll i vatten och vin och smula i buljongtärningen. Låt sjuda ca 5 min. Tillsätt ärtpurén och låt puttra några minuter till. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

  3. 3

    Rosta pinjenötterna till fin färg i torr stekpanna. Vänd ihop pastan med sås och spenatblad. Toppa med pinjenötter och citronskal.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar