Bönpasta med ärtpesto, smulad feta och rostade pumpakärnor
  • Tid 35 min

Bönpasta med ärtpesto, smulad feta och rostade pumpakärnor

4.22 (36 betyg)

En ny vardagsfavorit som också funkar bra i lunchlådan.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 1 paket bönpasta, tagliatelle (200 g)
Ärtpesto:
  • 250 g frysta små gröna ärtor
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 25 g sötmandel
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
Till servering:
  • 100 g fetaost
  • 30 g rucola
  • 3 msk pumpakärnor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp vatten och smula i buljongtärningen. Lägg i de frysta ärtorna och dra av från värmen. Låt stå ett par minuter under lock.

  2. 2

    Mixa ihop 1 dl av buljongen, ärtor, vitlök och mandel. Häll i oljan och mixa lite till. Rör ner osten och späd ev med mer buljong om den känns för tjock. Smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Tillaga pastan enligt anvisningen på förpackningen.

  4. 4

    Servera pastan med ärtpeston, smulad fetaost och rucola. Toppa med pumpakärnor.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Bönpastan ger rätten en extra skjuts med mättande protein.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kjell

    Veggo

  • Lizmari

    Supergod ärtpesto! Jag hade dock hasselnötter istället för mandel och vegansk "parmesan" respektive "fetaost"