Bönpasta med ärtpesto, smulad feta och rostade pumpakärnor

Bönpasta med ärtpesto, smulad feta och rostade pumpakärnor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(36)

En ny vardagsfavorit som också funkar bra i lunchlådan.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 1 paket bönpasta, tagliatelle (200 g)
  • Ärtpesto:
  • 250 g frysta små gröna ärtor
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 25 g sötmandel
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • Till servering:
  • 100 g fetaost
  • 30 g rucola
  • 3 msk pumpakärnor

Gör så här

  1. Koka upp vatten och smula i buljongtärningen. Lägg i de frysta ärtorna och dra av från värmen. Låt stå ett par minuter under lock.
  2. Mixa ihop 1 dl av buljongen, ärtor, vitlök och mandel. Häll i oljan och mixa lite till. Rör ner osten och späd ev med mer buljong om den känns för tjock. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tillaga pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Servera pastan med ärtpeston, smulad fetaost och rucola. Toppa med pumpakärnor.

Tips

Bönpastan ger rätten en extra skjuts med mättande protein.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kjell

2016-12-29

Veggo

Lizmari

2016-09-22

Supergod ärtpesto! Jag hade dock hasselnötter istället för mandel och vegansk "parmesan" respektive "fetaost"

Bönpasta med ärtpesto, smulad feta och rostade pumpakärnor
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 paket bönpasta, tagliatelle (200 g)
  • Ärtpesto:
  • 250 g frysta små gröna ärtor
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 25 g sötmandel
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • Till servering:
  • 100 g fetaost
  • 30 g rucola
  • 3 msk pumpakärnor

Bönpasta med ärtpesto, smulad feta och rostade pumpakärnor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(36)

En ny vardagsfavorit som också funkar bra i lunchlådan.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka upp vatten och smula i buljongtärningen. Lägg i de frysta ärtorna och dra av från värmen. Låt stå ett par minuter under lock.
  2. Mixa ihop 1 dl av buljongen, ärtor, vitlök och mandel. Häll i oljan och mixa lite till. Rör ner osten och späd ev med mer buljong om den känns för tjock. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tillaga pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Servera pastan med ärtpeston, smulad fetaost och rucola. Toppa med pumpakärnor.

Tips

Bönpastan ger rätten en extra skjuts med mättande protein.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kjell

2016-12-29

Veggo

Lizmari

2016-09-22

Supergod ärtpesto! Jag hade dock hasselnötter istället för mandel och vegansk "parmesan" respektive "fetaost"