Krämig fettuccine med ärter och frasigt citronsmul
  • Tid 25 min

Krämig fettuccine med ärter och frasigt citronsmul

3.5 (4 betyg)

Citronsmulet är verkligen pricken över i. Det funkar till en massa andra rätter också.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 4 portioner fettuccine (+ 1,5 dl pastavatten)
  • 200 g frysta gröna ärter
  • 1 msk grönsaksfond
  • 150 g färskost gärna med vitlökssmak
  • salt och svartpeppar
Frasigt citronsmul
  • 2 citroner
  • 2 skivor vitt bröd (gärna gårdagens torra)
  • 2 msk hackad persilja
  • 3 msk olivolja
  • salt, peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp pastavattnet.

  2. 2

    Finriv det gula av citronerna. Mixa brödet i en matberedare med persiljan till ett smul. Häll i oljan och riven citron och mixa lite till. Rosta allt i torr stekpanna på medelvärme tills smulet är gyllene och frasigt. Salta och peppra lätt.

  3. 3

    Koka pastan precis färdig enligt anvisningen på förpackningen. Ta 1 ½ dl av kok-vattnet åt sidan. Häll de frysta ärterna i vattnet med pastan och häll sedan av vattnet genom ett durkslag.

  4. 4

    Värm fond och färskost i det sparade kok- vattnet i pastakastrullen. Rör slätt. Vänd ner pasta och ärter och smaka av med salt och peppar. Strö över citronsmulet vid servering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Nu finns det ˮpastaˮ som är gjord av bönor – prova!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kristina

    Otroligt torrt. Ska det verkligen bara vara 1 msk ost? Och så massa onödigt spill - två skalade citroner och ett nästan fullt paket ost, som jag troligen inte kommer att hitta något användningsområde för innan de blir gamla.

  • Annelie

    Använd annars pankoströbröd om ni inte har gammalt bröd hemma.

  • Cecilia

    Jättegott!