Grön tortellinisoppa med ärter, spenat och örter
  • Tid 25 min

Grön tortellinisoppa med ärter, spenat och örter

4.25 (4 betyg)

En klar buljong med mycket smak är det bästa när det är kallt ute. Receptör; Eleonora Von Essen och Foto; Björn Tesch

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 1 purjolök (hälften vit, hälften grön)
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 1.5 liter vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 250 g färsk tortellini, t ex med pesto- och pinjenötsfyllning
  • 3 dl frysta gröna ärtor
  • 70 g babyspenat
  • 1 kruka färsk basilika eller persilja, strimlad
Till servering
  • 12 crostini
  • 100 g ädelost
  • 1 äpple, tunt skivat
  • 8 valnötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skiva purjolöken. Fräs den vita delen tillsammans med vitlöken i olja i en kastrull. Häll på vattnet och lägg i buljongtärningarna.

  2. 2

    Häll i pastan när buljongen börjar koka och låt koka enligt anvisning på förpackningen.

  3. 3

    Tillsätt ärter och den gröna delen av purjolöken den sista minuten av koktiden.

  4. 4

    Vänd ner spenat och örter och servera direkt. Servera med crostini med ädelost, äpple och valnötter.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar