
Grön tortellinisoppa med ärter, spenat och örter
Betyg (1-5):
En klar buljong med mycket smak är det bästa när det är kallt ute. Receptör; Eleonora Von Essen och Foto; Björn Tesch
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 purjolök (hälften vit, hälften grön)
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk olivolja
- 1.5 liter vatten
- 3 grönsaksbuljongtärningar
- 250 g färsk tortellini, t ex med pesto- och pinjenötsfyllning
- 3 dl frysta gröna ärtor
- 70 g babyspenat
- 1 kruka färsk basilika eller persilja, strimlad
- Till servering
- 120 g crostini ( ca 12 stycken)
- 100 g ädelost
- 1 äpple, tunt skivat
- 8 valnötter
Gör så här
- Skiva purjolöken. Fräs den vita delen tillsammans med vitlöken i olja i en kastrull. Häll på vattnet och lägg i buljongtärningarna.
- Häll i pastan när buljongen börjar koka och låt koka enligt anvisning på förpackningen.
- Tillsätt ärter och den gröna delen av purjolöken den sista minuten av koktiden.
- Vänd ner spenat och örter och servera direkt. Servera med crostini med ädelost, äpple och valnötter.
Grön tortellinisoppa med ärter, spenat och örter
Betyg (1-5):
En klar buljong med mycket smak är det bästa när det är kallt ute. Receptör; Eleonora Von Essen och Foto; Björn Tesch
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skiva purjolöken. Fräs den vita delen tillsammans med vitlöken i olja i en kastrull. Häll på vattnet och lägg i buljongtärningarna.
- Häll i pastan när buljongen börjar koka och låt koka enligt anvisning på förpackningen.
- Tillsätt ärter och den gröna delen av purjolöken den sista minuten av koktiden.
- Vänd ner spenat och örter och servera direkt. Servera med crostini med ädelost, äpple och valnötter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!