Krämig choklad med hackade nötter

Krämig choklad med hackade nötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Mjölkchoklad med karamelliserade nötter - mums!

Tillagningstid: 15 minuter + tid att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g mjölkchoklad i bitar
  • 2 ägg
  • 1 dl hasselnötter
  • 0.5 dl råsocker
  • Servering:
  • bigarråer

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Låt svalna. Separera äggvitorna från gulorna. Vispa äggvitorna till ett fast, vitt skum.
  2. Rör ner äggulorna i chokladen och sedan äggvitorna. Vänd försiktigt ihop smeten. Fördela smeten i portionsglas och ställ i kylen.
  3. Lägg nötter och socker i en stekpanna och låt sockret smälta på svag värme. Rör om då och då. Lägg nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna. Grovhacka dem och fördela på chokladen.

Servering

Servera med bigarråer eller annan valfri frukt/valfria bär i säsong.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Enkel chokladkaka

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Choklad- och jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Mjuk pepparkaka med kolasås och lingon

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Säbytårta med pekannötter och björnbär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Hasselnötsmusslor med hjortron

Betyg
Betyg
(6)
Krämig choklad med hackade nötter
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 200 g mjölkchoklad i bitar
  • 2 ägg
  • 1 dl hasselnötter
  • 0.5 dl råsocker
  • Servering:
  • bigarråer

Krämig choklad med hackade nötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Mjölkchoklad med karamelliserade nötter - mums!

Tillagningstid: 15 minuter + tid att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Låt svalna. Separera äggvitorna från gulorna. Vispa äggvitorna till ett fast, vitt skum.
  2. Rör ner äggulorna i chokladen och sedan äggvitorna. Vänd försiktigt ihop smeten. Fördela smeten i portionsglas och ställ i kylen.
  3. Lägg nötter och socker i en stekpanna och låt sockret smälta på svag värme. Rör om då och då. Lägg nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna. Grovhacka dem och fördela på chokladen.

Servering

Servera med bigarråer eller annan valfri frukt/valfria bär i säsong.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Enkel chokladkaka

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Choklad- och jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Mjuk pepparkaka med kolasås och lingon

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Säbytårta med pekannötter och björnbär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Hasselnötsmusslor med hjortron

Betyg
Betyg
(6)