
Krämig choklad med hackade nötter
Betyg (1-5):
Mjölkchoklad med karamelliserade nötter - mums!
Tillagningstid: 15 minuter + tid att svalna
4 portioner
- 200 g mjölkchoklad i bitar
- 2 ägg
- 1 dl hasselnötter
- 0.5 dl råsocker
- Servering:
- bigarråer
Gör så här
- Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Låt svalna. Separera äggvitorna från gulorna. Vispa äggvitorna till ett fast, vitt skum.
- Rör ner äggulorna i chokladen och sedan äggvitorna. Vänd försiktigt ihop smeten. Fördela smeten i portionsglas och ställ i kylen.
- Lägg nötter och socker i en stekpanna och låt sockret smälta på svag värme. Rör om då och då. Lägg nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna. Grovhacka dem och fördela på chokladen.
Servering
Servera med bigarråer eller annan valfri frukt/valfria bär i säsong.
Krämig choklad med hackade nötter
Betyg (1-5):
Mjölkchoklad med karamelliserade nötter - mums!
Tillagningstid: 15 minuter + tid att svalna
4 portioner
Gör så här
- Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Låt svalna. Separera äggvitorna från gulorna. Vispa äggvitorna till ett fast, vitt skum.
- Rör ner äggulorna i chokladen och sedan äggvitorna. Vänd försiktigt ihop smeten. Fördela smeten i portionsglas och ställ i kylen.
- Lägg nötter och socker i en stekpanna och låt sockret smälta på svag värme. Rör om då och då. Lägg nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna. Grovhacka dem och fördela på chokladen.
Servering
Servera med bigarråer eller annan valfri frukt/valfria bär i säsong.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!