Glutenfri rulltårta med pistage och hallon

Glutenfri rulltårta med pistage och hallon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Glutenfri rulltårta med potatismjöl. Fyll med en god pistagekräm och mosade hallon och toppa med vispad grädde!

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:250º
10 bitar
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 200 g pistagekräm
  • 225 g hallon, mosade
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • färska hallon
  • pistagenötter, hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör försiktigt ner i äggsmeten tillsammans med vattnet.
  2. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
  3. Strö lite socker över ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan på pappret. Dra av pappret som kakan gräddats på.
  4. Rulla ihop från långsidan, det förhindrar att rullen spricker nästa gång den ska rullas ihop. Låt svalna helt.
  5. Rulla ut rullen och bred först på pistagekräm och sedan hallon. Rulla ihop från långsidan.
  6. Vispa grädden. Spritsa grädde på tårtan och garnera med hallon och pistagenötter. Servera med resten av den vispade grädden.

Tips

Hittar du inte pistagekräm? Fyll med Nutella och hallon i stället!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Glutenfri rulltårta med pistage och hallon
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 200 g pistagekräm
  • 225 g hallon, mosade
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • färska hallon
  • pistagenötter, hackade

Glutenfri rulltårta med pistage och hallon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Glutenfri rulltårta med potatismjöl. Fyll med en god pistagekräm och mosade hallon och toppa med vispad grädde!

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:250º
10 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör försiktigt ner i äggsmeten tillsammans med vattnet.
  2. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
  3. Strö lite socker över ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan på pappret. Dra av pappret som kakan gräddats på.
  4. Rulla ihop från långsidan, det förhindrar att rullen spricker nästa gång den ska rullas ihop. Låt svalna helt.
  5. Rulla ut rullen och bred först på pistagekräm och sedan hallon. Rulla ihop från långsidan.
  6. Vispa grädden. Spritsa grädde på tårtan och garnera med hallon och pistagenötter. Servera med resten av den vispade grädden.

Tips

Hittar du inte pistagekräm? Fyll med Nutella och hallon i stället!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!