Glutenfri rulltårta med pistage och hallon

Glutenfri rulltårta med pistage och hallon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Glutenfri rulltårta med potatismjöl. Fyll med en god pistagekräm och mosade hallon och toppa med vispad grädde!

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:250º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 200 g pistagekräm
  • 225 g hallon, mosade
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • färska hallon
  • pistagenötter, hackade

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör försiktigt ner i äggsmeten tillsammans med vattnet.
  2. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
  3. Strö lite socker över ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan på pappret. Dra av pappret som kakan gräddats på.
  4. Rulla ihop från långsidan, det förhindrar att rullen spricker nästa gång den ska rullas ihop. Låt svalna helt.
  5. Rulla ut rullen och bred först på pistagekräm och sedan hallon. Rulla ihop från långsidan.
  6. Vispa grädden. Spritsa grädde på tårtan och garnera med hallon och pistagenötter. Servera med resten av den vispade grädden.

Tips

Hittar du inte pistagekräm? Fyll med Nutella och hallon i stället!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kladdkaka med dadlar

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Säbytårta med pekannötter och björnbär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Budapesttårta med bär

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Bärrutor

Betyg
Betyg
(156)
Spara recept

Krämig choklad med hackade nötter

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Enkel chokladkaka

Betyg
Betyg
(16)
Glutenfri rulltårta med pistage och hallon
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 200 g pistagekräm
  • 225 g hallon, mosade
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • färska hallon
  • pistagenötter, hackade

Glutenfri rulltårta med pistage och hallon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Glutenfri rulltårta med potatismjöl. Fyll med en god pistagekräm och mosade hallon och toppa med vispad grädde!

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:250º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör försiktigt ner i äggsmeten tillsammans med vattnet.
  2. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
  3. Strö lite socker över ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan på pappret. Dra av pappret som kakan gräddats på.
  4. Rulla ihop från långsidan, det förhindrar att rullen spricker nästa gång den ska rullas ihop. Låt svalna helt.
  5. Rulla ut rullen och bred först på pistagekräm och sedan hallon. Rulla ihop från långsidan.
  6. Vispa grädden. Spritsa grädde på tårtan och garnera med hallon och pistagenötter. Servera med resten av den vispade grädden.

Tips

Hittar du inte pistagekräm? Fyll med Nutella och hallon i stället!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kladdkaka med dadlar

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Säbytårta med pekannötter och björnbär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Budapesttårta med bär

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Bärrutor

Betyg
Betyg
(156)
Spara recept

Krämig choklad med hackade nötter

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Enkel chokladkaka

Betyg
Betyg
(16)