Krabba i saffransbuljong

Krabba i saffransbuljong

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Låt krabbköttet suga åt sig smak från goda grönsaker, lagerblad och saffran.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 kokta och delade krabbor
  • 1.5 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • 3 dillkronor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 g saffran
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 rotselleri
  • 1 purjolök
  • 100 g sockerärtor

Gör så här

  1. Koka upp vatten, buljongtärningar, vin, hackad vitlök, lagerblad, dillkronor, vinäger och saffran. Lägg i skivade rotfrukter och purjo i bitar och koka ca 5 minuter.
  2. Tag upp grönsakerna och koka sedan ihop buljongen tills ca 2/3 återstår. Värm krabbhalvorna ett par minuter i den varma buljongen och lägg dem sedan på varsin tallrik.
  3. Värm även grönsakerna och snedskurna sockerärtor i buljongen. Skeda lite av buljongen över krabban och fördela resten i soppskålar.

Servering

Servera med ett gott bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fabian Krabba

2014-09-24

Jag tycker det är mycket gott med krabbkött!

Krabba i saffransbuljong
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 kokta och delade krabbor
  • 1.5 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • 3 dillkronor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 g saffran
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 rotselleri
  • 1 purjolök
  • 100 g sockerärtor

Krabba i saffransbuljong

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Låt krabbköttet suga åt sig smak från goda grönsaker, lagerblad och saffran.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, buljongtärningar, vin, hackad vitlök, lagerblad, dillkronor, vinäger och saffran. Lägg i skivade rotfrukter och purjo i bitar och koka ca 5 minuter.
  2. Tag upp grönsakerna och koka sedan ihop buljongen tills ca 2/3 återstår. Värm krabbhalvorna ett par minuter i den varma buljongen och lägg dem sedan på varsin tallrik.
  3. Värm även grönsakerna och snedskurna sockerärtor i buljongen. Skeda lite av buljongen över krabban och fördela resten i soppskålar.

Servering

Servera med ett gott bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fabian Krabba

2014-09-24

Jag tycker det är mycket gott med krabbkött!