Avokadosoppa med kräftstjärtar och krutonger

Avokadosoppa med kräftstjärtar och krutonger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Lättlagad, len och krämig soppa med ett litet sting av chili. Servera som förrätt eller huvudrätt, kall som varm. Lika gott vilket som!

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 avokado
  • 1 liter utspädd, kall kycklingbuljong
  • 1 citron, saft och rivet skal
  • 1 urkärnad och finhackad chili
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk strimlade blad av mynta
  • Krutonger:
  • 2 dl tärnat vitt bröd
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 msk timjan
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk flingsalt
  • Till servering:
  • 250 g kräftstjärtar, i lag, avrunna

Gör så här

  1. Vispa grädden. Klyv och kärna ur avokadon. Gröp ur och mosa fruktköttet. Blanda genast ner moset i grädden, annars mörknar det. Häll i buljong, citron samt chili och mixa alltihop väl. Salta och peppra.

Krutonger

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda olja och brödbitar i en bunke. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Strö över timjan, kajennepeppar och flingsalt. Rosta i ugn cirka 5 minuter.

Servering

Servera soppan med kräftstjärtar och krutonger.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2014-01-27

Den godaste soppan jag har ätit...

Helena

2014-01-03

Otroligt god, krutongerna är ne hit! Kräftstjärtar överflödiga men ok

Gunilla

2013-12-28

Det står ju att krutongerna ska rostas i ugnen!

Helena

2013-12-27

Kall soppa alltså? Den ska jag prova, har bara ätit varm avocdosoppa tidigare.

KP

2013-12-27

CL - det är krutongerna som ska vara i ugnen. I 5 minuter enligt receptet.

CL

2013-12-27

Receptet heter soppa, sen står det ugn 225gr men det står inte hur man tänkt att göra den i ugn. Aldrig gjort soppa i ugn därför är jag nyfiken. Känns som det saknas något i receptet och hur man gör. Det lät lätt och gott annars

Avokadosoppa med kräftstjärtar och krutonger
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 avokado
  • 1 liter utspädd, kall kycklingbuljong
  • 1 citron, saft och rivet skal
  • 1 urkärnad och finhackad chili
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk strimlade blad av mynta
  • Krutonger:
  • 2 dl tärnat vitt bröd
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 msk timjan
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk flingsalt
  • Till servering:
  • 250 g kräftstjärtar, i lag, avrunna

Avokadosoppa med kräftstjärtar och krutonger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Lättlagad, len och krämig soppa med ett litet sting av chili. Servera som förrätt eller huvudrätt, kall som varm. Lika gott vilket som!

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Vispa grädden. Klyv och kärna ur avokadon. Gröp ur och mosa fruktköttet. Blanda genast ner moset i grädden, annars mörknar det. Häll i buljong, citron samt chili och mixa alltihop väl. Salta och peppra.

Krutonger

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda olja och brödbitar i en bunke. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Strö över timjan, kajennepeppar och flingsalt. Rosta i ugn cirka 5 minuter.

Servering

Servera soppan med kräftstjärtar och krutonger.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2014-01-27

Den godaste soppan jag har ätit...

Helena

2014-01-03

Otroligt god, krutongerna är ne hit! Kräftstjärtar överflödiga men ok

Gunilla

2013-12-28

Det står ju att krutongerna ska rostas i ugnen!

Helena

2013-12-27

Kall soppa alltså? Den ska jag prova, har bara ätit varm avocdosoppa tidigare.

KP

2013-12-27

CL - det är krutongerna som ska vara i ugnen. I 5 minuter enligt receptet.

CL

2013-12-27

Receptet heter soppa, sen står det ugn 225gr men det står inte hur man tänkt att göra den i ugn. Aldrig gjort soppa i ugn därför är jag nyfiken. Känns som det saknas något i receptet och hur man gör. Det lät lätt och gott annars