Köttgryta med kantareller

Köttgryta med kantareller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(85)

En smakrik gryta med kantareller, vitlök och morötter.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g grytbitar, av nöt eller lamm
  • 2 msk smör
  • 2 gula lökar, i skivor
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 morötter, i bitar
  • 150 g rensade, delade kantareller
  • 2 dl utspädd hönsbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk färsk timjan, repade blad
  • 1 lagerblad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl finhackad persilja

Gör så här

  1. Bryn köttet i smör i en stekgryta, lyft upp det och bryn lök, vitlök, morötter och kantareller i samma gryta.
  2. Tillsätt buljong och vin. Krydda med timjan och lagerblad. Lägg tillbaka köttet. Salta, peppra och rör om. Låt koka på svag värme under lock cirka 1 timme. Strö över persiljan och lite timjan.

Servering

Kokt potatis och några kvistar färsk timjan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2016-09-14

Låter väldigt gott

Liknande recept

Spara recept

Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fläskbogspett med koreansk rissallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(123)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Vildsvinsfräs från Djursnäs

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Krämig köttfärssås med champinjoner

Betyg
Betyg
(90)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(37)
Köttgryta med kantareller
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g grytbitar, av nöt eller lamm
  • 2 msk smör
  • 2 gula lökar, i skivor
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 morötter, i bitar
  • 150 g rensade, delade kantareller
  • 2 dl utspädd hönsbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk färsk timjan, repade blad
  • 1 lagerblad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl finhackad persilja

Köttgryta med kantareller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(85)

En smakrik gryta med kantareller, vitlök och morötter.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn köttet i smör i en stekgryta, lyft upp det och bryn lök, vitlök, morötter och kantareller i samma gryta.
  2. Tillsätt buljong och vin. Krydda med timjan och lagerblad. Lägg tillbaka köttet. Salta, peppra och rör om. Låt koka på svag värme under lock cirka 1 timme. Strö över persiljan och lite timjan.

Servering

Kokt potatis och några kvistar färsk timjan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2016-09-14

Låter väldigt gott

Liknande recept

Spara recept

Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fläskbogspett med koreansk rissallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(123)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Vildsvinsfräs från Djursnäs

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Krämig köttfärssås med champinjoner

Betyg
Betyg
(90)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(37)