Köttgryta med ingefärssmak
  • Tid 30 min

Köttgryta med ingefärssmak

3.21 (19 betyg)

Ananas och chili tar grytan till nya höjder.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g färsk skinka, innanlår av nöt eller benfritt lamm eller quornbitar
  • 200 g morötter
  • 200 g kålrot
  • 2 röda lökar
  • 2 msk smör
  • 1 msk malen ingefära
  • 0.5 tsk chilipeppar eller svartpeppar
  • 250 g ananas på burk, krossad el. i ringar, i egen jucie
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Strimla köttet i centimetertjocka strimlor. Skala och skär moroten i slantar, kålroten i tunna strim-lor och grovhacka löken.

  2. 2

    Fräs köttet i smöret några minuter till vacker färg i en gryta som rymmer hela rätten. Pudra över ingefära och peppar. Blanda ner grönsaker och hackad lök. Häll på vatten så det knappt täcker.

  3. 3

    Koka upp. Smaksätt med salt. Låt koka under lock tills grönsakerna är mjuka, cirka 10 minuter.

  4. 4

    Rör ned ananasen. Koka upp och smaka ev. av med mer kryddor och salt.

Servering

Servera köttgrytan med råris, en bit bröd och avsluta med en färsk frukt eller lägg till en portion råkost.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar