Köttgryta från Mellanöstern

Betyg (1-5):
3.71 (58 betyg)

Många smaker, så som saffran, vitlök och citron, kokas ihop till en underbar gryta.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 600 g benfritt nötkött, t ex bog, högrev eller fransyska
  • 2 msk smör
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 g saffran (1 paket = 0,5 g)
  • 1 msk tomatpuré eller harissa
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 köttbuljongtärning
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl vatten
  • 500 g aubergine i delade skivor
  • 1 dl röda linser
  • 0.5 dl hackad bladpersilja
  • 0.5 st citron, strimlat skal
  • 70 g röd snackpaprika i tärningar
  • 700 g bulgur, gärna fullkorn
  • 1.5 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Skär köttet i cirka 3 cm stora tärningar. Bryn i fett i omgångar i en gryta. Lägg i lök och vitlök och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt saffran, tomatpuré eller harissa, citronsaft, buljongtärning, salt och peppar. Häll över vatten så att det täcker och låt det hela sjuda tills köttet är nästan mjukt, 45-60 minuter.
  2. Lägg i aubergine och linser och koka tills linserna är kokta och köttet är mört, cirka 10 minuter. Rör ner persilja och strö på citronskal och paprika.
  3. Servera med bulgur, en klick matyoghurt och gärna bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Frikadeller i currysås

(9)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

(9)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Docentens dillpasta

(6)

Långkok i ugn

(29)

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

(17)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g benfritt nötkött, t ex bog, högrev eller fransyska
  • 2 msk smör
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 g saffran (1 paket = 0,5 g)
  • 1 msk tomatpuré eller harissa
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 köttbuljongtärning
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl vatten
  • 500 g aubergine i delade skivor
  • 1 dl röda linser
  • 0.5 dl hackad bladpersilja
  • 0.5 st citron, strimlat skal
  • 70 g röd snackpaprika i tärningar
  • 700 g bulgur, gärna fullkorn
  • 1.5 dl matyoghurt

Köttgryta från Mellanöstern

Betyg (1-5):
3.71 (58 betyg)

Många smaker, så som saffran, vitlök och citron, kokas ihop till en underbar gryta.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i cirka 3 cm stora tärningar. Bryn i fett i omgångar i en gryta. Lägg i lök och vitlök och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt saffran, tomatpuré eller harissa, citronsaft, buljongtärning, salt och peppar. Häll över vatten så att det täcker och låt det hela sjuda tills köttet är nästan mjukt, 45-60 minuter.
  2. Lägg i aubergine och linser och koka tills linserna är kokta och köttet är mört, cirka 10 minuter. Rör ner persilja och strö på citronskal och paprika.
  3. Servera med bulgur, en klick matyoghurt och gärna bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Frikadeller i currysås

(9)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

(9)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Docentens dillpasta

(6)

Långkok i ugn

(29)

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies