Köttfärspanna
  • Tid 35 min

Köttfärspanna

2.75 (36 betyg)

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl ris t ex bamati
  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 10 cm strimlad purjolök
  • 1 grön strimlad paprika
  • 200 g delade körsbärstomater
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 msk olivolja
Enkel vitkålssallad:
  • 300 g tunt strimlad vitkål
  • finrivet skal och saft av 1 lime
  • 1 msk olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka ris. hetta upp en stor stekpanna och stek färsen tills den är brun och smulig. Salta.

  2. 2

    Vänd ner purjolök, paprika, tomat, ris och ingefära. Varmhåll.

  3. 3

    Vispa äggen lätt med vatten och lite salt. stek i olja i en annan panna. Strimla omeletten och lägg ner i riset.

  4. 4

    Blanda vitkålen med lime och olja och smaka av med salt.

Servering

Räcka till fler: Fyll på med mera ägg och ris och gör en stor vitkålssallad.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar