Köttfärspanna

Köttfärspanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(41)

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
  • 2 dl ris t ex bamati
  • 400 g nötfärs
  • 10 cm strimlad purjolök
  • 1 grön strimlad paprika
  • 200 g delade körsbärstomater
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Enkel vitkålssallad:
  • 300 g tunt strimlad vitkål
  • finrivet skal och saft av 1 lime
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Koka ris. hetta upp en stor stekpanna och stek färsen tills den är brun och smulig. Salta.
  2. Vänd ner purjolök, paprika, tomat, ris och ingefära. Varmhåll.
  3. Vispa äggen lätt med vatten och lite salt. stek i olja i en annan panna. Strimla omeletten och lägg ner i riset.
  4. Blanda vitkålen med lime och olja och smaka av med salt.

Servering

Räcka till fler: Fyll på med mera ägg och ris och gör en stor vitkålssallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Köttfärspanna
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 dl ris t ex bamati
  • 400 g nötfärs
  • 10 cm strimlad purjolök
  • 1 grön strimlad paprika
  • 200 g delade körsbärstomater
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Enkel vitkålssallad:
  • 300 g tunt strimlad vitkål
  • finrivet skal och saft av 1 lime
  • 1 msk olivolja

Köttfärspanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(41)

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka ris. hetta upp en stor stekpanna och stek färsen tills den är brun och smulig. Salta.
  2. Vänd ner purjolök, paprika, tomat, ris och ingefära. Varmhåll.
  3. Vispa äggen lätt med vatten och lite salt. stek i olja i en annan panna. Strimla omeletten och lägg ner i riset.
  4. Blanda vitkålen med lime och olja och smaka av med salt.

Servering

Räcka till fler: Fyll på med mera ägg och ris och gör en stor vitkålssallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!