Köttfärspanna

Köttfärspanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(41)

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl ris t ex bamati
  • 400 g nötfärs
  • 10 cm strimlad purjolök
  • 1 grön strimlad paprika
  • 200 g delade körsbärstomater
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Enkel vitkålssallad:
  • 300 g tunt strimlad vitkål
  • finrivet skal och saft av 1 lime
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Koka ris. hetta upp en stor stekpanna och stek färsen tills den är brun och smulig. Salta.
  2. Vänd ner purjolök, paprika, tomat, ris och ingefära. Varmhåll.
  3. Vispa äggen lätt med vatten och lite salt. stek i olja i en annan panna. Strimla omeletten och lägg ner i riset.
  4. Blanda vitkålen med lime och olja och smaka av med salt.

Servering

Räcka till fler: Fyll på med mera ägg och ris och gör en stor vitkålssallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Köttfärspaté

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(6)
Köttfärspanna
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 dl ris t ex bamati
  • 400 g nötfärs
  • 10 cm strimlad purjolök
  • 1 grön strimlad paprika
  • 200 g delade körsbärstomater
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Enkel vitkålssallad:
  • 300 g tunt strimlad vitkål
  • finrivet skal och saft av 1 lime
  • 1 msk olivolja

Köttfärspanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(41)

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris. hetta upp en stor stekpanna och stek färsen tills den är brun och smulig. Salta.
  2. Vänd ner purjolök, paprika, tomat, ris och ingefära. Varmhåll.
  3. Vispa äggen lätt med vatten och lite salt. stek i olja i en annan panna. Strimla omeletten och lägg ner i riset.
  4. Blanda vitkålen med lime och olja och smaka av med salt.

Servering

Räcka till fler: Fyll på med mera ägg och ris och gör en stor vitkålssallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Köttfärspaté

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(6)