Köttfärspanna

Betyg (1-5):
2.81 (37 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 2 dl ris t ex bamati
  • 400 g nötfärs
  • 10 cm strimlad purjolök
  • 1 grön strimlad paprika
  • 200 g delade körsbärstomater
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 msk olivolja
  • Enkel vitkålssallad:
  • 300 g tunt strimlad vitkål
  • finrivet skal och saft av 1 lime
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Koka ris. hetta upp en stor stekpanna och stek färsen tills den är brun och smulig. Salta.
  2. Vänd ner purjolök, paprika, tomat, ris och ingefära. Varmhåll.
  3. Vispa äggen lätt med vatten och lite salt. stek i olja i en annan panna. Strimla omeletten och lägg ner i riset.
  4. Blanda vitkålen med lime och olja och smaka av med salt.

Servering

Räcka till fler: Fyll på med mera ägg och ris och gör en stor vitkålssallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Älgköttbullar

(12)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 dl ris t ex bamati
  • 400 g nötfärs
  • 10 cm strimlad purjolök
  • 1 grön strimlad paprika
  • 200 g delade körsbärstomater
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 msk olivolja
  • Enkel vitkålssallad:
  • 300 g tunt strimlad vitkål
  • finrivet skal och saft av 1 lime
  • 1 msk olivolja

Köttfärspanna

Betyg (1-5):
2.81 (37 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris. hetta upp en stor stekpanna och stek färsen tills den är brun och smulig. Salta.
  2. Vänd ner purjolök, paprika, tomat, ris och ingefära. Varmhåll.
  3. Vispa äggen lätt med vatten och lite salt. stek i olja i en annan panna. Strimla omeletten och lägg ner i riset.
  4. Blanda vitkålen med lime och olja och smaka av med salt.

Servering

Räcka till fler: Fyll på med mera ägg och ris och gör en stor vitkålssallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Älgköttbullar

(12)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies