Köttfärslimpa med rostade grönsaker och zucchini-tzatziki

Köttfärslimpa med rostade grönsaker och zucchini-tzatziki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Så smidigt med mat som sköter sig själv i ugnen, Köttfärslimpan lagas på samma plåt som potatisen och grönsakerna.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 msk neutral olja
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 tsk oregano, torkad
  • 2 tsk paprikapulver
  • 500 g nötfärs /blandfärs eller kycklingfärs
  • 800 g potatis, i klyftor
  • 1 röd paprika eller gul, i bitar
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 msk neutral olja
  • salt och grovmalen svartpeppar
  • 1 kruka persilja, hackad
  • Zucchini-tzatziki
  • 200 g zucchini
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • salt och grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Stek den hackade löken i olja några minuter. Lägg ströbröd, mjölk, ägg och kryddor i en stor bunke och låt svälla 10 min. Tillsätt färsen och löken. Blanda väl.
  2. Forma färsen till en limpa på plåt med bakplåtspapper. Lägg även potatis och grönsaker på plåten och ringla över olja.
  3. Tillaga i ugn ca 45 min tills limpan är klar och grönsakerna är lagom rostade. Rör runt någon gång under tiden.
  4. Tillsätt oliverna och smaksätt med salt och peppar. Vänd i persiljan.

Tzatziki

  1. Riv zucchinin grovt, strö över 1 krm salt, låt stå ca 5 min och pressa ut vätskan. Blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera skivad köttfärslimpa med rostade grönsaker och zucchini-tzatziki.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Köttfärslimpa med rostade grönsaker och zucchini-tzatziki
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 msk neutral olja
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 tsk oregano, torkad
  • 2 tsk paprikapulver
  • 500 g nötfärs /blandfärs eller kycklingfärs
  • 800 g potatis, i klyftor
  • 1 röd paprika eller gul, i bitar
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 msk neutral olja
  • salt och grovmalen svartpeppar
  • 1 kruka persilja, hackad
  • Zucchini-tzatziki
  • 200 g zucchini
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • salt och grovmalen svartpeppar

Köttfärslimpa med rostade grönsaker och zucchini-tzatziki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Så smidigt med mat som sköter sig själv i ugnen, Köttfärslimpan lagas på samma plåt som potatisen och grönsakerna.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Stek den hackade löken i olja några minuter. Lägg ströbröd, mjölk, ägg och kryddor i en stor bunke och låt svälla 10 min. Tillsätt färsen och löken. Blanda väl.
  2. Forma färsen till en limpa på plåt med bakplåtspapper. Lägg även potatis och grönsaker på plåten och ringla över olja.
  3. Tillaga i ugn ca 45 min tills limpan är klar och grönsakerna är lagom rostade. Rör runt någon gång under tiden.
  4. Tillsätt oliverna och smaksätt med salt och peppar. Vänd i persiljan.

Tzatziki

  1. Riv zucchinin grovt, strö över 1 krm salt, låt stå ca 5 min och pressa ut vätskan. Blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera skivad köttfärslimpa med rostade grönsaker och zucchini-tzatziki.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!