Köttfärslimpa med oliver och soltorkade tomater
  • Tid 1 tim
  • Ugn 200º

Köttfärslimpa med oliver och soltorkade tomater

3.39 (238 betyg)

Välsmakande klassisk köttfärslimpa som sköter sig själv i ugnen.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g nötfärs, eller blandfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl urkärnade oliver
  • 1 morot
  • 75 g soltorkade tomater
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 dl färsk basilika, och/eller persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Skala och finhacka rödlöken. Lägg lök och pressad vitlök i bunken. Hacka oliverna, skala och riv moroten. Strimla tomaterna. Blanda ner oliver, morot, tomater, ägg, salt, peppar,

  2. 2

    hackade färska eller torkade örter och färs i bunken. Forma färsen till en knubbig limpa och lägg i en ugnssäker form eller en smord brödform. Grädda mitt ugnen 30-40 minuter.

Servering

Servera med fetaostgratinerade grönsaker eller ugnsrostade rotfrukter och skysås eller yoghurtsås.
Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sven-Inge

    Den blir superb om man tar corn flakes istället för ströbröd!

  • ema

    Den absolut godaste köttfärslimpan. Den är god även utan oliverna, jag gör den så när jag bjuder gäster på den eftersom alla tyvärr inte gillar oliver. Man kan göra fetaostkräm med matyoghurt också.

  • Marianne Blomberg

    Jag gjorde också fetaostcreme till och stekte vår egen odlade potatis till i halvor. Jättegott! Vi älskar vitlök! Tur att man kan göra precis som det passar ens smaklökar!

  • Susanne Nordberg

    Mycket god smak! Jag serverade den med potatisklyftor, sallad och fetaostkräm som passade ypperligt till! Mosa 150g Fetaost och blanda det med 2 dl Mini Cremefraiche.

Visa fler