Köttfärslimpa med oliver och soltorkade tomater

Betyg (1-5):
3.41 (245 betyg)

Välsmakande klassisk köttfärslimpa som sköter sig själv i ugnen.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 400 g nötfärs, eller blandfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl urkärnade oliver
  • 1 morot
  • 75 g soltorkade tomater
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 dl färsk basilika, och/eller persilja

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Skala och finhacka rödlöken. Lägg lök och pressad vitlök i bunken. Hacka oliverna, skala och riv moroten. Strimla tomaterna. Blanda ner oliver, morot, tomater, ägg, salt, peppar,
  2. hackade färska eller torkade örter och färs i bunken. Forma färsen till en knubbig limpa och lägg i en ugnssäker form eller en smord brödform. Grädda mitt ugnen 30-40 minuter.

Servering

Servera med fetaostgratinerade grönsaker eller ugnsrostade rotfrukter och skysås eller yoghurtsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sven-Inge

2018-09-29

Den blir superb om man tar corn flakes istället för ströbröd!

ema

2017-02-05

Den absolut godaste köttfärslimpan. Den är god även utan oliverna, jag gör den så när jag bjuder gäster på den eftersom alla tyvärr inte gillar oliver. Man kan göra fetaostkräm med matyoghurt också.

Marianne Blomberg

2015-12-19

Jag gjorde också fetaostcreme till och stekte vår egen odlade potatis till i halvor. Jättegott! Vi älskar vitlök! Tur att man kan göra precis som det passar ens smaklökar!

Susanne Nordberg

2012-11-21

Mycket god smak! Jag serverade den med potatisklyftor, sallad och fetaostkräm som passade ypperligt till! Mosa 150g Fetaost och blanda det med 2 dl Mini Cremefraiche.

Marie

2012-04-23

Jättegott! gör dubbel sats i en 2-liters brödform. Enkelt till många.

Britta/Webbredaktionen

2012-04-11

Det går lika bra att göra receptet utan vitlök om du inte tycker om den smaken.

Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Älgköttbullar

(12)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Fläsklägg med rotmos

(37)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g nötfärs, eller blandfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl urkärnade oliver
  • 1 morot
  • 75 g soltorkade tomater
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 dl färsk basilika, och/eller persilja

Köttfärslimpa med oliver och soltorkade tomater

Betyg (1-5):
3.41 (245 betyg)

Välsmakande klassisk köttfärslimpa som sköter sig själv i ugnen.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Skala och finhacka rödlöken. Lägg lök och pressad vitlök i bunken. Hacka oliverna, skala och riv moroten. Strimla tomaterna. Blanda ner oliver, morot, tomater, ägg, salt, peppar,
  2. hackade färska eller torkade örter och färs i bunken. Forma färsen till en knubbig limpa och lägg i en ugnssäker form eller en smord brödform. Grädda mitt ugnen 30-40 minuter.

Servering

Servera med fetaostgratinerade grönsaker eller ugnsrostade rotfrukter och skysås eller yoghurtsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sven-Inge

2018-09-29

Den blir superb om man tar corn flakes istället för ströbröd!

ema

2017-02-05

Den absolut godaste köttfärslimpan. Den är god även utan oliverna, jag gör den så när jag bjuder gäster på den eftersom alla tyvärr inte gillar oliver. Man kan göra fetaostkräm med matyoghurt också.

Marianne Blomberg

2015-12-19

Jag gjorde också fetaostcreme till och stekte vår egen odlade potatis till i halvor. Jättegott! Vi älskar vitlök! Tur att man kan göra precis som det passar ens smaklökar!

Susanne Nordberg

2012-11-21

Mycket god smak! Jag serverade den med potatisklyftor, sallad och fetaostkräm som passade ypperligt till! Mosa 150g Fetaost och blanda det med 2 dl Mini Cremefraiche.

Marie

2012-04-23

Jättegott! gör dubbel sats i en 2-liters brödform. Enkelt till många.

Britta/Webbredaktionen

2012-04-11

Det går lika bra att göra receptet utan vitlök om du inte tycker om den smaken.

Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Älgköttbullar

(12)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Fläsklägg med rotmos

(37)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies