
Köttfärslimpa "fegvego" med brunsås och lingon
Betyg (1-5):
Mixade vita bönor drygar ut köttfärsen – smart!
Tillagningstid: 30 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 800 g potatis
- 3 gula lökar, i klyftor
- 1 msk olja
- Köttfärslimpa
- 1 dl ströbröd
- 1 dl vatten
- 1 ägg
- 400 g nötfärs
- 1 gul lök, grovriven
- 400 g vita bönor, mixade ( en burk, bruttovikt)
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
- Brunsås
- 2 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 5 dl vatten
- 2.5 msk koncentrerad oxfond
- 1 tsk kinesisk soja
- 1 dl grädde
Gör så här
- Rör ihop ströbröd, vatten och ägg i en bunke. Blanda med resten av ingredienserna till köttfärslimpan.
- Tryck ut i en smord brödform (ca 1 ½ liter). Vänd ihop lök med olja i en ugnsform. Ställ in i ugnen med köttfärslimpan (ta ut tidigare om den blir bränd).
- Grädda köttfärslimpan mitt i ugnen till en innertemperatur på 70°, ca 50 min. koka potatisen i saltat vatten.
Brunsås:
- Bryn smöret i en het stekpanna och pudra över mjölet. Vispa och tillsätt vattnet under tiden i en tunn stråle. Sänk värmen och tillsätt fond och soja. Låt småputtra ca 5 min och häll i grädden. Låt sjuda några minuter till.
- Låt köttfärslimpan vila 10 min i sin form och servera sedan med kokt potatis, rårörda lingon och brunsåsen.
Tips

Köttfärslimpan blir lite lösare än en vanlig köttfärslimpa.
Köttfärslimpa "fegvego" med brunsås och lingon
Betyg (1-5):
Mixade vita bönor drygar ut köttfärsen – smart!
Tillagningstid: 30 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rör ihop ströbröd, vatten och ägg i en bunke. Blanda med resten av ingredienserna till köttfärslimpan.
- Tryck ut i en smord brödform (ca 1 ½ liter). Vänd ihop lök med olja i en ugnsform. Ställ in i ugnen med köttfärslimpan (ta ut tidigare om den blir bränd).
- Grädda köttfärslimpan mitt i ugnen till en innertemperatur på 70°, ca 50 min. koka potatisen i saltat vatten.
Brunsås:
- Bryn smöret i en het stekpanna och pudra över mjölet. Vispa och tillsätt vattnet under tiden i en tunn stråle. Sänk värmen och tillsätt fond och soja. Låt småputtra ca 5 min och häll i grädden. Låt sjuda några minuter till.
- Låt köttfärslimpan vila 10 min i sin form och servera sedan med kokt potatis, rårörda lingon och brunsåsen.
Tips

Köttfärslimpan blir lite lösare än en vanlig köttfärslimpa.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!