Köttfärslimpa
  • Tid 30 min + tid i ugn
  • Ugn 200º

Köttfärslimpa "fegvego" med brunsås och lingon

3.5 (4 betyg)

Mixade vita bönor drygar ut köttfärsen – smart!

  • Tillagningstid 30 min + tid i ugn
  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

6 portioner
  • 800 g potatis
  • 3 gula lökar, i klyftor
  • 1 msk olja
Köttfärslimpa
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök, grovriven
  • 400 g vita bönor, mixade ( en burk, bruttovikt)
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Brunsås
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 2.5 msk koncentrerad oxfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 dl grädde
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    koka potatisen i saltat vatten. Rör ihop ströbröd, vatten och ägg i en bunke. Blanda med resten av ingredienserna till köttfärslimpan.

  2. 2

    Tryck ut i en smord brödform (ca 1 ½ liter). Vänd ihop lök med olja i en ugnsform. Ställ in i ugnen med köttfärslimpan (ta ut tidigare om den blir bränd).

  3. 3

    Grädda köttfärslimpan mitt i ugnen till en innertemperatur på 70°, ca 50 min.

Brunsås:

  1. 1

    Bryn smöret i en het stekpanna och pudra över mjölet. Vispa och tillsätt vattnet under tiden i en tunn stråle. Sänk värmen och tillsätt fond och soja. Låt småputtra ca 5 min och häll i grädden. Låt sjuda några minuter till.

  2. 2

    Låt köttfärslimpan vila 10 min i sin form och servera sedan med kokt potatis, rårörda lingon och brunsåsen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Köttfärslimpan blir lite lösare än en vanlig köttfärslimpa.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Liknande recept