Köttfärslimpa "fegvego" med brunsås och lingon

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

Mixade vita bönor drygar ut köttfärsen – smart!

Tillagningstid: 30 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 800 g potatis
  • 3 gula lökar, i klyftor
  • 1 msk olja
  • Köttfärslimpa
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök, grovriven
  • 400 g vita bönor, mixade ( en burk, bruttovikt)
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Brunsås
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 2.5 msk koncentrerad oxfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. koka potatisen i saltat vatten. Rör ihop ströbröd, vatten och ägg i en bunke. Blanda med resten av ingredienserna till köttfärslimpan.
  2. Tryck ut i en smord brödform (ca 1 ½ liter). Vänd ihop lök med olja i en ugnsform. Ställ in i ugnen med köttfärslimpan (ta ut tidigare om den blir bränd).
  3. Grädda köttfärslimpan mitt i ugnen till en innertemperatur på 70°, ca 50 min.

Brunsås:

  1. Bryn smöret i en het stekpanna och pudra över mjölet. Vispa och tillsätt vattnet under tiden i en tunn stråle. Sänk värmen och tillsätt fond och soja. Låt småputtra ca 5 min och häll i grädden. Låt sjuda några minuter till.
  2. Låt köttfärslimpan vila 10 min i sin form och servera sedan med kokt potatis, rårörda lingon och brunsåsen.

Tips

Köttfärslimpan blir lite lösare än en vanlig köttfärslimpa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äggakaka med fläsk och rårörda lingon - Coop

(7)

Rårakor med fläsk och rårörda lingon - Coop

(0)

Viltköttbullar med lingon och senapssås - Coop

(7)

Renskavsgryta med lingon - Coop

(21)

Bönköttbullar med gräddsås - Coop

(16)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 800 g potatis
  • 3 gula lökar, i klyftor
  • 1 msk olja
  • Köttfärslimpa
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök, grovriven
  • 400 g vita bönor, mixade ( en burk, bruttovikt)
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Brunsås
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 2.5 msk koncentrerad oxfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 dl grädde

Köttfärslimpa "fegvego" med brunsås och lingon

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

Mixade vita bönor drygar ut köttfärsen – smart!

Tillagningstid: 30 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. koka potatisen i saltat vatten. Rör ihop ströbröd, vatten och ägg i en bunke. Blanda med resten av ingredienserna till köttfärslimpan.
  2. Tryck ut i en smord brödform (ca 1 ½ liter). Vänd ihop lök med olja i en ugnsform. Ställ in i ugnen med köttfärslimpan (ta ut tidigare om den blir bränd).
  3. Grädda köttfärslimpan mitt i ugnen till en innertemperatur på 70°, ca 50 min.

Brunsås:

  1. Bryn smöret i en het stekpanna och pudra över mjölet. Vispa och tillsätt vattnet under tiden i en tunn stråle. Sänk värmen och tillsätt fond och soja. Låt småputtra ca 5 min och häll i grädden. Låt sjuda några minuter till.
  2. Låt köttfärslimpan vila 10 min i sin form och servera sedan med kokt potatis, rårörda lingon och brunsåsen.

Tips

Köttfärslimpan blir lite lösare än en vanlig köttfärslimpa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äggakaka med fläsk och rårörda lingon - Coop

(7)

Rårakor med fläsk och rårörda lingon - Coop

(0)

Viltköttbullar med lingon och senapssås - Coop

(7)

Renskavsgryta med lingon - Coop

(21)

Bönköttbullar med gräddsås - Coop

(16)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies