Köttfärslimpa "fegvego" med brunsås och lingon

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Mixade vita bönor drygar ut köttfärsen – smart!

Tillagningstid: 30 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 800 g potatis
  • 3 gula lökar, i klyftor
  • 1 msk olja
  • Köttfärslimpa
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök, grovriven
  • 400 g vita bönor, mixade ( en burk, bruttovikt)
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Brunsås
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 2.5 msk koncentrerad oxfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. koka potatisen i saltat vatten. Rör ihop ströbröd, vatten och ägg i en bunke. Blanda med resten av ingredienserna till köttfärslimpan.
  2. Tryck ut i en smord brödform (ca 1 ½ liter). Vänd ihop lök med olja i en ugnsform. Ställ in i ugnen med köttfärslimpan (ta ut tidigare om den blir bränd).
  3. Grädda köttfärslimpan mitt i ugnen till en innertemperatur på 70°, ca 50 min.

Brunsås:

  1. Bryn smöret i en het stekpanna och pudra över mjölet. Vispa och tillsätt vattnet under tiden i en tunn stråle. Sänk värmen och tillsätt fond och soja. Låt småputtra ca 5 min och häll i grädden. Låt sjuda några minuter till.
  2. Låt köttfärslimpan vila 10 min i sin form och servera sedan med kokt potatis, rårörda lingon och brunsåsen.

Tips

Köttfärslimpan blir lite lösare än en vanlig köttfärslimpa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Renskavsgryta med lingon

(21)

Bönköttbullar med gräddsås

(20)

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

(0)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)

Äggakaka med rårörda lingon

(9)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 800 g potatis
  • 3 gula lökar, i klyftor
  • 1 msk olja
  • Köttfärslimpa
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök, grovriven
  • 400 g vita bönor, mixade ( en burk, bruttovikt)
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Brunsås
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 2.5 msk koncentrerad oxfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 dl grädde

Köttfärslimpa "fegvego" med brunsås och lingon

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Mixade vita bönor drygar ut köttfärsen – smart!

Tillagningstid: 30 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. koka potatisen i saltat vatten. Rör ihop ströbröd, vatten och ägg i en bunke. Blanda med resten av ingredienserna till köttfärslimpan.
  2. Tryck ut i en smord brödform (ca 1 ½ liter). Vänd ihop lök med olja i en ugnsform. Ställ in i ugnen med köttfärslimpan (ta ut tidigare om den blir bränd).
  3. Grädda köttfärslimpan mitt i ugnen till en innertemperatur på 70°, ca 50 min.

Brunsås:

  1. Bryn smöret i en het stekpanna och pudra över mjölet. Vispa och tillsätt vattnet under tiden i en tunn stråle. Sänk värmen och tillsätt fond och soja. Låt småputtra ca 5 min och häll i grädden. Låt sjuda några minuter till.
  2. Låt köttfärslimpan vila 10 min i sin form och servera sedan med kokt potatis, rårörda lingon och brunsåsen.

Tips

Köttfärslimpan blir lite lösare än en vanlig köttfärslimpa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Renskavsgryta med lingon

(21)

Bönköttbullar med gräddsås

(20)

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

(0)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)

Äggakaka med rårörda lingon

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies