Köttfärsbiffar med tomatchimichurri
  • Tid 30 min

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

4 (1 betyg)

Små köttfärsbiffar smaksatta med mynta och vitlök blir perfekt plockmat tillsammans med tomatchimichurrin när ni ska heja fram Sverige framför TV:n.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 kruka mynta, hackade blad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk salt
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk neutral olja, till stekning
Tomatchimichurri:
  • 250 g körsbärstomater, tärnade
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka persilja
  • 0.5 kruka oregano
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda yoghurt med mynta, vitlök och salt. Rör ihop yoghurten med färsen till en jämn smet. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smeten till små biffar. Stek runt om tills de är genomstekta och har fin färg.

  2. 2

    Blanda ihop ingredienserna till chimichurrin och skeda över de varma biffarna. Servera gärna med sötpotatispommes och dippsås.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar