Köttbullesoppa

Betyg (1-5):
3 (10 betyg)

Förnya vardagens köttbullar och makaroner genom att göra en soppa med blandade grönsaker.

5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 strimlad purjolök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 300 g hackade morötter
  • 50 g hackad rotselleri
  • 200 g strimald vitkål
  • 1.5 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl pasta, t ex minisnäckor eller makaroner
  • 20 stekta köttbullar
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta. Fräs purjolök och vitlök någon minut, tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare någon minut.
  2. Tillsätt grönsaker, vatten och buljongtärningar. Koka upp och tillsätt pastan. Koka till pastan är färdig, cirka 10 minuter.
  3. Lägg i köttbullarna och koka upp igen. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



charlotte westberg

2015-03-19

Vegitarisk soppa (Qourn istället för färs) mycket godare.Charlotte Westberg

Eva Chronvall

2012-04-19

Varför inte näringsberäkna recepten. Vad går att välja bort?

Liknande recept

Pastasallad carbonara

(16)

Paolos pasta med köttbullar och mozzarella

(13)

Lady och Lufsenpasta

(14)

Pastaknyten med portabello, parmesan och pancetta

(9)

Risoni med svamp och parmesan

(22)

Köttfärssås - barnens bästa recept

(14)

Docentens dillpasta

(6)

Tagliatelle med musslor och bacon

(30)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 strimlad purjolök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 300 g hackade morötter
  • 50 g hackad rotselleri
  • 200 g strimald vitkål
  • 1.5 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl pasta, t ex minisnäckor eller makaroner
  • 20 stekta köttbullar
  • svartpeppar

Köttbullesoppa

Betyg (1-5):
3 (10 betyg)

Förnya vardagens köttbullar och makaroner genom att göra en soppa med blandade grönsaker.

5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta. Fräs purjolök och vitlök någon minut, tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare någon minut.
  2. Tillsätt grönsaker, vatten och buljongtärningar. Koka upp och tillsätt pastan. Koka till pastan är färdig, cirka 10 minuter.
  3. Lägg i köttbullarna och koka upp igen. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



charlotte westberg

2015-03-19

Vegitarisk soppa (Qourn istället för färs) mycket godare.Charlotte Westberg

Eva Chronvall

2012-04-19

Varför inte näringsberäkna recepten. Vad går att välja bort?

Liknande recept

Pastasallad carbonara

(16)

Paolos pasta med köttbullar och mozzarella

(13)

Lady och Lufsenpasta

(14)

Pastaknyten med portabello, parmesan och pancetta

(9)

Risoni med svamp och parmesan

(22)

Köttfärssås - barnens bästa recept

(14)

Docentens dillpasta

(6)

Tagliatelle med musslor och bacon

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies