Köttbullar med parmaskinka

Köttbullar med parmaskinka

0 (0 betyg)

Eleganta köttbullar, som helt klart kan bli en snackis med sitt italienska tillägg.

  • Ingredienser 12

Tillagningstid: 30 + 20 minuter

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 500 g nötfärs eller kalvfärs
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk senap
  • 1 ägg
  • 1 kokt, kall potatis, grovriven
  • 3 msk mjölk
  • 1 tsk lökpulver
  • 2 msk rapsolja + 1-2 msk smör till stekning
  • skivor parmaskinka
  • Plockade blad av 1 rosmarinkvist
Till servering:
  • svartvinbärsgelé
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda färs, salt, peppar, senap, ägg, potatis, mjölk och lökpulver. Forma färsen till jämna, fina bullar.

  2. 2

    Hetta upp oljan och smöret i en stekpanna. Lägg i köttbullarna, men inte för många åt gången. Skaka pannan så att de blir brynta runt om. Minska sedan värmen och efterstek dem 3–5 min. Ta upp köttbullarna och låt dem kallna. Hit kan du förbereda 1–2 dagar innan.

  3. 3

    Linda in ca hälften av köttbullarna i skinka.

  4. 4

    Stek de inslagna köttbullarna runtom i en het stekpanna. Tillsätt resten av köttbullarna och rosmarin, låt allt bli genomvarmt, ca 5 min till. Servera med svartvinbärsgelé.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Rulla bullarna med blöta händer och lägg dem på en skärbräda i väntan på stekning.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar