Köttbullar med citron och Svecia

Betyg (1-5):
2.52 (23 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 17 st
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor finrivna
  • 1 kruka finhackad persilja
  • 2 dl grovriven sveciaost
  • 1 citron, rivet skal (endast det gula)
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör till stekning
  • Tomatsås:
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g krossade tomater
  • salt och peppar, eventuellt socker
  • Till servering:
  • 400 g pasta, okokt

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, mjölk och ägg i en bunke och låt svälla ca 3 min. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet. Rulla 12 stora bollar och stek till fin färg i en het stekpanna med smör. Lägg undan så länge.
  2. Stek lök och vitlök i en kastrull med olja tills löken mjuknat. Häll i krossade tomater och låt såsen sjuda ca 10 min utan lock. Smaka av med salt, peppar och ev socker. Lägg ner köttbullarna och låt sjuda ca 10 min under lock.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och blanda med köttbullarna och såsen. Toppa ev med hackad persilja och riven Svecia.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anita

2014-11-11

Frisk citronsmak, men Västerbottenosten som vi fick i Matkassen märkte vi inte ens. Tyvärr gjorde osten det svårt att steka, eftersom de smälte fast i stekpannan

Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(0)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Gazpacho med pizzabullar - Coop

(9)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad - Coop

(10)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)
17 st
  • Ingredienser 17 st
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor finrivna
  • 1 kruka finhackad persilja
  • 2 dl grovriven sveciaost
  • 1 citron, rivet skal (endast det gula)
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör till stekning
  • Tomatsås:
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g krossade tomater
  • salt och peppar, eventuellt socker
  • Till servering:
  • 400 g pasta, okokt

Köttbullar med citron och Svecia

Betyg (1-5):
2.52 (23 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, mjölk och ägg i en bunke och låt svälla ca 3 min. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet. Rulla 12 stora bollar och stek till fin färg i en het stekpanna med smör. Lägg undan så länge.
  2. Stek lök och vitlök i en kastrull med olja tills löken mjuknat. Häll i krossade tomater och låt såsen sjuda ca 10 min utan lock. Smaka av med salt, peppar och ev socker. Lägg ner köttbullarna och låt sjuda ca 10 min under lock.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och blanda med köttbullarna och såsen. Toppa ev med hackad persilja och riven Svecia.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anita

2014-11-11

Frisk citronsmak, men Västerbottenosten som vi fick i Matkassen märkte vi inte ens. Tyvärr gjorde osten det svårt att steka, eftersom de smälte fast i stekpannan

Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(0)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Gazpacho med pizzabullar - Coop

(9)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad - Coop

(10)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies