För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Köttbullar i grönpepparsås

Betyg (1-5):
3.62 (65 betyg)

Gott med grönpeppar i härligt gräddig sås till köttbullarna.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 0.5 dl havregryn eller ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 skalad och riven gul lök
  • 2 tsk stött grönpeppar
  • 2 msk smör, till stekning
  • 2 rivna morötter
  • 1 tsk salt
  • Grönpepparsås:
  • 4 dl vatten
  • 0.5 dl grädde
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk stött grönpeppar
  • 1 msk majsena
  • 1 msk kallt vatten

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Blanda ströbröd och vatten i en bunke, låt svälla några minuter. Tillsätt färs, lök, salt och grönpeppar. Forma köttbullar och stek dem i smör i en stekpanna, cirka 5 minuter. Stek eventuellt i omgångar om det blir trångt i pannan.
  3. Låt vatten och grädde koka upp i stekpannan, utan att diska den efter köttbullarna. Tillsätt buljong, vinäger, soja och grönpeppar. Vispa och låt koka någon minut. Red eventuellt med majsena och vatten enligt instruktionen på förpackningen. Lägg i köttbullarna och koka dem i såsen cirka 5 minuter.
  4. Servera med potatis och rivna morötter.

Servering

Strö eventuellt över lite klippt persilja och servera med råstekt broccoli och kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jessica

2018-08-31

Morötter?!

j

2013-06-05

jättegott! och enkelt

Ola

2013-05-07

Jättegoda och alldeles lagom portioner men hade nog varit bättre med lite ägg, några av mina rasade ihop...

H

2012-11-07

jättegoda! har lagat dem flera gånger redan :)

Britta/Webbredaktionen

2012-09-20

nej, det behöver det inte vara. De håller ihop med hjälp av havregrynen/ströbrödet.

Janne

2012-09-19

Skall det inte vara ägg i köttfärsen? Har alltid det i mina köttbullar.

Marianne

2012-09-19

Jag tvivlar inte på att det kan bli väldigt gott men jag tycker att portionenna blir väldigt stora. När jag gör köttbullar använder jag 0,75g -100 g per portion. Dessutom är andelen grönsaker för måltiden alldeles för liten

Sofie Wikström

2012-02-26

Oj så gott :) Denna såsen brukar jag nu göra till annat också. Kanon!

nina

2012-02-18

supergott !!!! favorit i repris

Spaceylisie

2012-02-13

Helt galet gott! En all time high här hemma!

Marianne Blomberg

2011-12-28

Mycket gott!

Liknande recept

Klassisk kalops

(4)

Bolognese

(9)

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

(0)

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(18)

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

(61)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Moussakagratäng

(42)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 kg potatis
  • 0.5 dl havregryn eller ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 skalad och riven gul lök
  • 2 tsk stött grönpeppar
  • 2 msk smör, till stekning
  • 2 rivna morötter
  • 1 tsk salt
  • Grönpepparsås:
  • 4 dl vatten
  • 0.5 dl grädde
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk stött grönpeppar
  • 1 msk majsena
  • 1 msk kallt vatten

Köttbullar i grönpepparsås

Betyg (1-5):
3.62 (65 betyg)

Gott med grönpeppar i härligt gräddig sås till köttbullarna.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Blanda ströbröd och vatten i en bunke, låt svälla några minuter. Tillsätt färs, lök, salt och grönpeppar. Forma köttbullar och stek dem i smör i en stekpanna, cirka 5 minuter. Stek eventuellt i omgångar om det blir trångt i pannan.
  3. Låt vatten och grädde koka upp i stekpannan, utan att diska den efter köttbullarna. Tillsätt buljong, vinäger, soja och grönpeppar. Vispa och låt koka någon minut. Red eventuellt med majsena och vatten enligt instruktionen på förpackningen. Lägg i köttbullarna och koka dem i såsen cirka 5 minuter.
  4. Servera med potatis och rivna morötter.

Servering

Strö eventuellt över lite klippt persilja och servera med råstekt broccoli och kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jessica

2018-08-31

Morötter?!

j

2013-06-05

jättegott! och enkelt

Ola

2013-05-07

Jättegoda och alldeles lagom portioner men hade nog varit bättre med lite ägg, några av mina rasade ihop...

H

2012-11-07

jättegoda! har lagat dem flera gånger redan :)

Britta/Webbredaktionen

2012-09-20

nej, det behöver det inte vara. De håller ihop med hjälp av havregrynen/ströbrödet.

Janne

2012-09-19

Skall det inte vara ägg i köttfärsen? Har alltid det i mina köttbullar.

Marianne

2012-09-19

Jag tvivlar inte på att det kan bli väldigt gott men jag tycker att portionenna blir väldigt stora. När jag gör köttbullar använder jag 0,75g -100 g per portion. Dessutom är andelen grönsaker för måltiden alldeles för liten

Sofie Wikström

2012-02-26

Oj så gott :) Denna såsen brukar jag nu göra till annat också. Kanon!

nina

2012-02-18

supergott !!!! favorit i repris

Spaceylisie

2012-02-13

Helt galet gott! En all time high här hemma!

Marianne Blomberg

2011-12-28

Mycket gott!

Liknande recept

Klassisk kalops

(4)

Bolognese

(9)

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

(0)

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(18)

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

(61)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Moussakagratäng

(42)