För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Köttbullar i baconknyten

Betyg (1-5):
3.76 (17 betyg)

Låt bacon ge köttbullarna smak!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g blandfärs
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 dl mellanmjölk
  • 2 msk potatismjöl
  • 0.5 dl timjan
  • 280 g bacon (140 g = 1 paket)
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda först färsen med salt, sedan med peppar, citron, mjölk, potatismjöl och ca 2 msk hackad timjan. Forma färsen med vattensköljda händer till 30 bullar, drygt 1 msk till varje. Lägg en liten kvist timjan på varje bulle och slå in den i en delad baconskiva.
  2. Lägg baconbullarna med skarven ner i en ugnslångpanna och stek i mitten av ugnen tills de är genomstekta, ca 25 minuter.
  3. Servera som bufférätt eller som huvudrätt med pasta eller potatis och någon grönsak, t ex ärtor eller broccoli.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(8)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(13)

Tacobåtar med kycklingfärs

(5)

Chilibiff-wrap

(4)

Köttbullar med chèvre

(0)

Rosépepparfilé

(44)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(16)

Rostbiff med currypotatissallad

(11)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g blandfärs
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 dl mellanmjölk
  • 2 msk potatismjöl
  • 0.5 dl timjan
  • 280 g bacon (140 g = 1 paket)
  • 1 tsk salt

Köttbullar i baconknyten

Betyg (1-5):
3.76 (17 betyg)

Låt bacon ge köttbullarna smak!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda först färsen med salt, sedan med peppar, citron, mjölk, potatismjöl och ca 2 msk hackad timjan. Forma färsen med vattensköljda händer till 30 bullar, drygt 1 msk till varje. Lägg en liten kvist timjan på varje bulle och slå in den i en delad baconskiva.
  2. Lägg baconbullarna med skarven ner i en ugnslångpanna och stek i mitten av ugnen tills de är genomstekta, ca 25 minuter.
  3. Servera som bufférätt eller som huvudrätt med pasta eller potatis och någon grönsak, t ex ärtor eller broccoli.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(8)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(13)

Tacobåtar med kycklingfärs

(5)

Chilibiff-wrap

(4)

Köttbullar med chèvre

(0)

Rosépepparfilé

(44)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(16)

Rostbiff med currypotatissallad

(11)