Kotlett med örttäcke och rostade rotfrukter

Betyg (1-5):
2.6 (15 betyg)

Kotletten får härlig smak av dina favoritörter.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1.3 kg benfri kotlett, gärna rapsgris
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olja
  • Örttopping:
  • 1 kruka basilika eller blandade valfria örter
  • 0.5 minibaguette gärna gårdagens
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl västerbottensost
  • 1 tsk örtsalt
  • Rostade rotfrukter:
  • 1.5 kg blandade rotfrukter t ex morot, palsternacka, jordärtskocka
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 msk dijonsenap
  • 0.5 msk fänkålsfrön
  • 1 tsk örtsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Börja med att skala och tärna alla rotfrukter. Blanda olja, citron, senap, fänkålsfrön och salt till en marinad. Vänd runt alla rotfrukter i marinaden och stjälp upp på en ugnsplåt.
  2. Salta och peppra kotletten. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn köttet runt om. Bryn lite extra på fettsidan om sådan finns. Lägg köttet i en ugnsform.

Örttopping

  1. Lägg alla ingredienserna till örttoppingen i en mixer/matberedare och mixa till ett grönt smul. Täck köttet med toppingen och stek i mitten av ugnen till en innertemperatur på 70°, ca 1 timme.
  2. När köttet varit inne i 20 min, ställ in rotfrukterna i ugnen och rosta tills de är mjuka och lätt gyllene. Köttet och grönsakerna bör vara klara samtidigt.
  3. Skär kotletten i tunna skivor och servera med rotfrukterna och ev en grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Långbräserad lammstek med rödvinsreduktion

(48)

Helgrillad fläskfilé med honungsglaze

(37)

Limpa á la Lindström

(62)

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Klassisk lammstek

(32)

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

(14)

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

(4)

Rotfruktsallad med parmaskinka

(0)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1.3 kg benfri kotlett, gärna rapsgris
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olja
  • Örttopping:
  • 1 kruka basilika eller blandade valfria örter
  • 0.5 minibaguette gärna gårdagens
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl västerbottensost
  • 1 tsk örtsalt
  • Rostade rotfrukter:
  • 1.5 kg blandade rotfrukter t ex morot, palsternacka, jordärtskocka
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 msk dijonsenap
  • 0.5 msk fänkålsfrön
  • 1 tsk örtsalt

Kotlett med örttäcke och rostade rotfrukter

Betyg (1-5):
2.6 (15 betyg)

Kotletten får härlig smak av dina favoritörter.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Börja med att skala och tärna alla rotfrukter. Blanda olja, citron, senap, fänkålsfrön och salt till en marinad. Vänd runt alla rotfrukter i marinaden och stjälp upp på en ugnsplåt.
  2. Salta och peppra kotletten. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn köttet runt om. Bryn lite extra på fettsidan om sådan finns. Lägg köttet i en ugnsform.

Örttopping

  1. Lägg alla ingredienserna till örttoppingen i en mixer/matberedare och mixa till ett grönt smul. Täck köttet med toppingen och stek i mitten av ugnen till en innertemperatur på 70°, ca 1 timme.
  2. När köttet varit inne i 20 min, ställ in rotfrukterna i ugnen och rosta tills de är mjuka och lätt gyllene. Köttet och grönsakerna bör vara klara samtidigt.
  3. Skär kotletten i tunna skivor och servera med rotfrukterna och ev en grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Långbräserad lammstek med rödvinsreduktion

(48)

Helgrillad fläskfilé med honungsglaze

(37)

Limpa á la Lindström

(62)

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Klassisk lammstek

(32)

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

(14)

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

(4)

Rotfruktsallad med parmaskinka

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies