För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Korvspett på quinoabädd

Betyg (1-5):
3 (8 betyg)

Den fylliga salladen med quinoa, bönor och grönsaker passar bra till de smakrika spetten.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl quinoa
  • 1 liter vatten
  • 200 g smått tärnad gurka
  • 1 strimlad röd paprika
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 410 g sköljda svarta bönor
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 liter blandad sallad, t ex rucola, roman eller späda maskrosblad
  • 0.5 tsk salt
  • Korvspett:
  • 300 g tjocka grillkorvar (max 15%) i bitar
  • 80 g cocktailtomater
  • 8 st lagerblad
  • 2 tsk rapsolja

Gör så här

  1. Skölj quinoan i rikligt med varmt vatten och låt den rinna av. Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg i grynen och låt koka 12-15 minuter. Spola dem med kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt i en sil, pressa ur vattnet.
  2. Blanda quinoan med grönsaker, persilja, avrunna bönor och olja. Smaka av med pressad citron och salt. Blanda i salladen.
  3. Varva korvbitar, tomater och lagerblad på spett. Pensla med olja. Grilla tills korven är genomvarm.

Servering

Servera korvspetten på quinoabädden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl quinoa
  • 1 liter vatten
  • 200 g smått tärnad gurka
  • 1 strimlad röd paprika
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 410 g sköljda svarta bönor
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 liter blandad sallad, t ex rucola, roman eller späda maskrosblad
  • 0.5 tsk salt
  • Korvspett:
  • 300 g tjocka grillkorvar (max 15%) i bitar
  • 80 g cocktailtomater
  • 8 st lagerblad
  • 2 tsk rapsolja

Korvspett på quinoabädd

Betyg (1-5):
3 (8 betyg)

Den fylliga salladen med quinoa, bönor och grönsaker passar bra till de smakrika spetten.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj quinoan i rikligt med varmt vatten och låt den rinna av. Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg i grynen och låt koka 12-15 minuter. Spola dem med kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt i en sil, pressa ur vattnet.
  2. Blanda quinoan med grönsaker, persilja, avrunna bönor och olja. Smaka av med pressad citron och salt. Blanda i salladen.
  3. Varva korvbitar, tomater och lagerblad på spett. Pensla med olja. Grilla tills korven är genomvarm.

Servering

Servera korvspetten på quinoabädden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!