Korvspett på quinoabädd

Betyg (1-5):
3 (8 betyg)

Den fylliga salladen med quinoa, bönor och grönsaker passar bra till de smakrika spetten.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 3 dl quinoa
  • 1 liter vatten
  • 200 g smått tärnad gurka
  • 1 strimlad röd paprika
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 410 g sköljda svarta bönor
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 liter blandad sallad, t ex rucola, roman eller späda maskrosblad
  • Korvspett:
  • 300 g tjocka grillkorvar (max 15%) i bitar
  • 80 g cocktailtomater
  • 8 st lagerblad
  • 2 tsk rapsolja

Gör så här

  1. Skölj quinoan i rikligt med varmt vatten och låt den rinna av. Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg i grynen och låt koka 12-15 minuter. Spola dem med kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt i en sil, pressa ur vattnet.
  2. Blanda quinoan med grönsaker, persilja, avrunna bönor och olja. Smaka av med pressad citron och salt. Blanda i salladen.
  3. Varva korvbitar, tomater och lagerblad på spett. Pensla med olja. Grilla tills korven är genomvarm.

Servering

Servera korvspetten på quinoabädden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 3 dl quinoa
  • 1 liter vatten
  • 200 g smått tärnad gurka
  • 1 strimlad röd paprika
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 410 g sköljda svarta bönor
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 liter blandad sallad, t ex rucola, roman eller späda maskrosblad
  • Korvspett:
  • 300 g tjocka grillkorvar (max 15%) i bitar
  • 80 g cocktailtomater
  • 8 st lagerblad
  • 2 tsk rapsolja

Korvspett på quinoabädd

Betyg (1-5):
3 (8 betyg)

Den fylliga salladen med quinoa, bönor och grönsaker passar bra till de smakrika spetten.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj quinoan i rikligt med varmt vatten och låt den rinna av. Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg i grynen och låt koka 12-15 minuter. Spola dem med kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt i en sil, pressa ur vattnet.
  2. Blanda quinoan med grönsaker, persilja, avrunna bönor och olja. Smaka av med pressad citron och salt. Blanda i salladen.
  3. Varva korvbitar, tomater och lagerblad på spett. Pensla med olja. Grilla tills korven är genomvarm.

Servering

Servera korvspetten på quinoabädden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies