Koreanska revbensspjäll

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Marinaden kokas ner till en kryddig sås som ringlas över köttet.

Tillagningstid: 20 minuter + 1,5 timme i ugn
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 900 g tjocka revbensspjäll
  • maizena
  • Marinad:
  • 3 strimlade salladslökar
  • 5 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 0.75 dl japansk soja
  • 0.5 dl farinsocker
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk sesamolja
  • Till servering:
  • 1 strimlad salladslök
  • 1 kruka hackad mynta eller koriander
  • 0.5 granatäpple

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden och vänd runt revbensspjällen i den. Låt marinera under natten.
  2. Sätt ugnen på 150°. Häll av marinaden i en kastrull och låt koka ca 3 min. Red av med Maizena till lite tjockare konsistens.
  3. Lägg revbensspjällen i en djup ugnsplåt och baka i ugnen ca 1 1⁄2 timme, vänd efter halva tiden.
  4. Häll såsen över spjällen strax före servering och garnera med salladslök, mynta eller koriander och granatäppelkärnor.

Tips

Marinaden kokas ner till en kryddig sås som ringlas över köttet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunsan

2015-01-26

Enkel god o lättlagad. Verkligen att rekomendera !

Liknande recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Klassisk lasagne - Coop

(63)

Kycklingmackor caesar-style - Coop

(9)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Pastasallad med fylld pasta och basilika - Coop

(4)

Brunchplåt - Coop

(33)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 900 g tjocka revbensspjäll
  • maizena
  • Marinad:
  • 3 strimlade salladslökar
  • 5 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 0.75 dl japansk soja
  • 0.5 dl farinsocker
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk sesamolja
  • Till servering:
  • 1 strimlad salladslök
  • 1 kruka hackad mynta eller koriander
  • 0.5 granatäpple

Koreanska revbensspjäll

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Marinaden kokas ner till en kryddig sås som ringlas över köttet.

Tillagningstid: 20 minuter + 1,5 timme i ugn
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden och vänd runt revbensspjällen i den. Låt marinera under natten.
  2. Sätt ugnen på 150°. Häll av marinaden i en kastrull och låt koka ca 3 min. Red av med Maizena till lite tjockare konsistens.
  3. Lägg revbensspjällen i en djup ugnsplåt och baka i ugnen ca 1 1⁄2 timme, vänd efter halva tiden.
  4. Häll såsen över spjällen strax före servering och garnera med salladslök, mynta eller koriander och granatäppelkärnor.

Tips

Marinaden kokas ner till en kryddig sås som ringlas över köttet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunsan

2015-01-26

Enkel god o lättlagad. Verkligen att rekomendera !

Liknande recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Klassisk lasagne - Coop

(63)

Kycklingmackor caesar-style - Coop

(9)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Pastasallad med fylld pasta och basilika - Coop

(4)

Brunchplåt - Coop

(33)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies