Ribs med bbq-glaze och sötpotatisstavar
  • Tid 60 min
  • Ugn 225º

Ribs med bbq-glaze och sötpotatisstavar

0 (0 betyg)

Både barn och vuxna brukar älska att gnaga på ribs, gärna med bbq-smak. Koka och glaza dem själv och servera med nyrostade sötpotatisstavar.

  • Tillagningstid 60 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg kamben
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 2 liter vatten
  • 2 msk salt
Glaze:
  • 1 dl japansk soja (t ex kikkoman)
  • 1 dl barbequesås
  • 6 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 tsk chilipeppar ancho style
Sötpotatisstavar:
  • 400 g sötpotatisstavar
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg kamben och lök i en kastrull. Häll på vattnet så att benen täcks, salta. Koka ca 30 min med lock.

  2. 2

    Lägg alla ingredienserna till glazen i en kastrull och låt småputtra ca 5 min, rör då och då. Ta upp kambenen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med glazen och tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Vänd benen och pensla några gånger under tillagningen.

Sötpotatisstavar:

  1. 1

    Vänd runt sötpotatisstavarna med olja och salt och lägg i en ugnssäker form. Rosta mitt i ugnen tillsammans med kambenen tills de har fått fin färg, ca 15 min.

Servering

Servera gärna med majonnäs smaksatt med srirachasås.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar