
Glazerade ribs med grillad majskolv
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1.5 kg kamben eller tunna revben
- vatten
- 1 klyftad gul lök
- 3 lagerblad
- 8 svartpepparkorn
- 2 msk vitvinsvinäger
- Glaze:
- 1 röd chili
- 6 vitlöksklyftor
- 0.5 dl riven färsk ingefära
- 1 dl honung
- 1 dl chilisås
- 1 dl japansk soja
- 0.5 tsk liquid smoke
- 1 msk olja
- 1 tsk svartpeppar
- Till servering:
- 2 majskolvar
- 0.5 msk olja
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Lägg kambenen i en kastrull och täck med vatten. Lägg i lök,´kryddor och vinäger. Låt koka under lock på medelhög värme i 20 min. Skeda bort skummet någon gång under koktiden.
Glaze:
- Lägg alla ingredienserna till glazen i en kastrull och mixa samman med en stavmixer. Låt glazen småputtra i 15 min.
- Lyft kambenen ur kokvattnet och låt ånga av i några minuter. Pensla glazen runtom kambenen och grilla tills köttet har fått fin grillyta.
- Pensla majskolvarna med olja och grilla i ca 8 min, salta vid servering.
Glazerade ribs med grillad majskolv
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Lägg kambenen i en kastrull och täck med vatten. Lägg i lök,´kryddor och vinäger. Låt koka under lock på medelhög värme i 20 min. Skeda bort skummet någon gång under koktiden.
Glaze:
- Lägg alla ingredienserna till glazen i en kastrull och mixa samman med en stavmixer. Låt glazen småputtra i 15 min.
- Lyft kambenen ur kokvattnet och låt ånga av i några minuter. Pensla glazen runtom kambenen och grilla tills köttet har fått fin grillyta.
- Pensla majskolvarna med olja och grilla i ca 8 min, salta vid servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-11-24
Supergott, men jag fuskade lite. Jag tog ca 2 delar färdig grillmarinad med honungsmak , 1 del Texas steak sås och strödde i grillkrydda m chili istället för receptets glacé, bara för att spara tid. Men det blev gott det med. Däremot kokade jag det enligt receptet. Jag hade 1,5kg tunna revben som kokade i 20 min, det blev perfekt. Lycka till
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Sara
2019-11-24
Supergott, men jag fuskade lite. Jag tog ca 2 delar färdig grillmarinad med honungsmak , 1 del Texas steak sås och strödde i grillkrydda m chili istället för receptets glacé, bara för att spara tid. Men det blev gott det med. Däremot kokade jag det enligt receptet. Jag hade 1,5kg tunna revben som kokade i 20 min, det blev perfekt. Lycka till