Glazerade ribs med grillad majskolv

Glazerade ribs med grillad majskolv

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(51)

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
  • 1.5 kg kamben eller tunna revben
  • vatten
  • 1 klyftad gul lök
  • 3 lagerblad
  • 8 svartpepparkorn
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • Glaze:
  • 1 röd chili
  • 6 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl riven färsk ingefära
  • 1 dl honung
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 tsk liquid smoke
  • 1 msk olja
  • 1 tsk svartpeppar
  • Till servering:
  • 2 majskolvar
  • 0.5 msk olja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg kambenen i en kastrull och täck med vatten. Lägg i lök,´kryddor och vinäger. Låt koka under lock på medelhög värme i 20 min. Skeda bort skummet någon gång under koktiden.

Glaze:

  1. Lägg alla ingredienserna till glazen i en kastrull och mixa samman med en stavmixer. Låt glazen småputtra i 15 min.
  2. Lyft kambenen ur kokvattnet och låt ånga av i några minuter. Pensla glazen runtom kambenen och grilla tills köttet har fått fin grillyta.
  3. Pensla majskolvarna med olja och grilla i ca 8 min, salta vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2019-11-24

Supergott, men jag fuskade lite. Jag tog ca 2 delar färdig grillmarinad med honungsmak , 1 del Texas steak sås och strödde i grillkrydda m chili istället för receptets glacé, bara för att spara tid. Men det blev gott det med. Däremot kokade jag det enligt receptet. Jag hade 1,5kg tunna revben som kokade i 20 min, det blev perfekt. Lycka till

Glazerade ribs med grillad majskolv
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1.5 kg kamben eller tunna revben
  • vatten
  • 1 klyftad gul lök
  • 3 lagerblad
  • 8 svartpepparkorn
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • Glaze:
  • 1 röd chili
  • 6 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl riven färsk ingefära
  • 1 dl honung
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 tsk liquid smoke
  • 1 msk olja
  • 1 tsk svartpeppar
  • Till servering:
  • 2 majskolvar
  • 0.5 msk olja
  • 0.5 tsk salt

Glazerade ribs med grillad majskolv

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(51)

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Lägg kambenen i en kastrull och täck med vatten. Lägg i lök,´kryddor och vinäger. Låt koka under lock på medelhög värme i 20 min. Skeda bort skummet någon gång under koktiden.

Glaze:

  1. Lägg alla ingredienserna till glazen i en kastrull och mixa samman med en stavmixer. Låt glazen småputtra i 15 min.
  2. Lyft kambenen ur kokvattnet och låt ånga av i några minuter. Pensla glazen runtom kambenen och grilla tills köttet har fått fin grillyta.
  3. Pensla majskolvarna med olja och grilla i ca 8 min, salta vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2019-11-24

Supergott, men jag fuskade lite. Jag tog ca 2 delar färdig grillmarinad med honungsmak , 1 del Texas steak sås och strödde i grillkrydda m chili istället för receptets glacé, bara för att spara tid. Men det blev gott det med. Däremot kokade jag det enligt receptet. Jag hade 1,5kg tunna revben som kokade i 20 min, det blev perfekt. Lycka till