Glazerade ribs med grillad majskolv
  • Tid 40 min

Glazerade ribs med grillad majskolv

2.96 (48 betyg)

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 1.5 kg kamben eller tunna revben
  • vatten
  • 1 klyftad gul lök
  • 3 lagerblad
  • 8 svartpepparkorn
  • 2 msk vitvinsvinäger
Glaze:
  • 1 röd chili
  • 6 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl riven färsk ingefära
  • 1 dl honung
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 tsk liquid smoke
  • 1 msk olja
  • 1 tsk svartpeppar
Till servering:
  • 2 majskolvar
  • 0.5 msk olja
  • 0.5 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg kambenen i en kastrull och täck med vatten. Lägg i lök,´kryddor och vinäger. Låt koka under lock på medelhög värme i 20 min. Skeda bort skummet någon gång under koktiden.

Glaze:

  1. 1

    Lägg alla ingredienserna till glazen i en kastrull och mixa samman med en stavmixer. Låt glazen småputtra i 15 min.

  2. 2

    Lyft kambenen ur kokvattnet och låt ånga av i några minuter. Pensla glazen runtom kambenen och grilla tills köttet har fått fin grillyta.

  3. 3

    Pensla majskolvarna med olja och grilla i ca 8 min, salta vid servering.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar