Kokt kyckling

Kokt kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Att koka färsk och fryst kyckling är enkelt. Gott tillsammans med grönsaker i buljong och serverad med smakrik currysås!

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg kyckling
  • 1 gul lök eller 1 liten purjolök
  • 1 morot
  • 1.5 liter vatten
  • 2 tsk salt
  • 8 vitpepparkorn
  • 2 kryddnejlikor
  • 1 lagerblad
  • 1 persiljestjälk
  • Currysås
  • 2 msk smör
  • 1.5 tsk curry
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 äggula
  • 0.5 dl grädde

Gör så här

  1. Kycklingen kan kokas hel eller i halvor. Koka först vatten, salt, kryddor och grönsaker minst 10 min. Lägg i kycklingen. Koka under lock på svag värme, hel kyckling 40-50 min, halvor 30-35 min. Den kortare tiden om kycklingen ska kallna i spadet.
  2. Tag upp kycklingen, tag bort skinnet och dela den i portionsbitar. Sila buljongen, skumma av fettet. Håll köttet varmt och gör såsen .

Currysås

  1. Fräs curryn i smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och späd med buljongen, lite i taget, under omrörning. Koka såsen ca 3 min. Rör ut äggulan med grädden och vispa ner i såsen som sedan inte får koka. Smaka av.

Fryst kyckling

  1. Fryst kyckling tinas bäst i sin förpackning. Det räcker att tina den så mycket att ev påse med krås (inkråm) kan tas ut och kycklingen kan sköljas inuti och ev delas. Upptiningstiderna varierar beroende på kycklingens storlek och hur den tinas. Kyckling som tinats långsamt kan förvaras i kylskåp något dygn före tillagning.
  2. Skölj kycklingen in- och utvändigt. Tag även bort lungor och njurar som sitter tätt intill ryggraden. Torka kycklingen med hushållspapper, den blir vackrare brynt om skinnet är torrt. Skala och skär löken i klyftor eller snitta, skölj och skär purjon i bitar. Skala och skär moroten i bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Dillkokt kyckling

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Kycklingklubba med lök- och chilitäcke

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kycklinggryta med curry

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Indisk curry på kycklingfärs

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

Betyg
Betyg
(8)
Kokt kyckling
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1.5 kg kyckling
  • 1 gul lök eller 1 liten purjolök
  • 1 morot
  • 1.5 liter vatten
  • 2 tsk salt
  • 8 vitpepparkorn
  • 2 kryddnejlikor
  • 1 lagerblad
  • 1 persiljestjälk
  • Currysås
  • 2 msk smör
  • 1.5 tsk curry
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 äggula
  • 0.5 dl grädde

Kokt kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Att koka färsk och fryst kyckling är enkelt. Gott tillsammans med grönsaker i buljong och serverad med smakrik currysås!

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kycklingen kan kokas hel eller i halvor. Koka först vatten, salt, kryddor och grönsaker minst 10 min. Lägg i kycklingen. Koka under lock på svag värme, hel kyckling 40-50 min, halvor 30-35 min. Den kortare tiden om kycklingen ska kallna i spadet.
  2. Tag upp kycklingen, tag bort skinnet och dela den i portionsbitar. Sila buljongen, skumma av fettet. Håll köttet varmt och gör såsen .

Currysås

  1. Fräs curryn i smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och späd med buljongen, lite i taget, under omrörning. Koka såsen ca 3 min. Rör ut äggulan med grädden och vispa ner i såsen som sedan inte får koka. Smaka av.

Fryst kyckling

  1. Fryst kyckling tinas bäst i sin förpackning. Det räcker att tina den så mycket att ev påse med krås (inkråm) kan tas ut och kycklingen kan sköljas inuti och ev delas. Upptiningstiderna varierar beroende på kycklingens storlek och hur den tinas. Kyckling som tinats långsamt kan förvaras i kylskåp något dygn före tillagning.
  2. Skölj kycklingen in- och utvändigt. Tag även bort lungor och njurar som sitter tätt intill ryggraden. Torka kycklingen med hushållspapper, den blir vackrare brynt om skinnet är torrt. Skala och skär löken i klyftor eller snitta, skölj och skär purjon i bitar. Skala och skär moroten i bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Dillkokt kyckling

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Kycklingklubba med lök- och chilitäcke

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kycklinggryta med curry

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Indisk curry på kycklingfärs

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

Betyg
Betyg
(8)