För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kokt kyckling

Betyg (1-5):
3.33 (9 betyg)

Att koka färsk och fryst kyckling är enkelt. Gott tillsammans med grönsaker i buljong och serverad med smakrik currysås!

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg kyckling
  • 1 gul lök eller 1 liten purjolök
  • 1 morot
  • 1.5 liter vatten
  • 2 tsk salt
  • 8 vitpepparkorn
  • 2 kryddnejlikor
  • 1 lagerblad
  • 1 persiljestjälk
  • Currysås
  • 2 msk smör
  • 1.5 tsk curry
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 äggula
  • 0.5 dl grädde

Gör så här

  1. Kycklingen kan kokas hel eller i halvor. Koka först vatten, salt, kryddor och grönsaker minst 10 min. Lägg i kycklingen. Koka under lock på svag värme, hel kyckling 40-50 min, halvor 30-35 min. Den kortare tiden om kycklingen ska kallna i spadet.
  2. Tag upp kycklingen, tag bort skinnet och dela den i portionsbitar. Sila buljongen, skumma av fettet. Håll köttet varmt och gör såsen .

Currysås

  1. Fräs curryn i smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och späd med buljongen, lite i taget, under omrörning. Koka såsen ca 3 min. Rör ut äggulan med grädden och vispa ner i såsen som sedan inte får koka. Smaka av.

Fryst kyckling

  1. Fryst kyckling tinas bäst i sin förpackning. Det räcker att tina den så mycket att ev påse med krås (inkråm) kan tas ut och kycklingen kan sköljas inuti och ev delas. Upptiningstiderna varierar beroende på kycklingens storlek och hur den tinas. Kyckling som tinats långsamt kan förvaras i kylskåp något dygn före tillagning.
  2. Skölj kycklingen in- och utvändigt. Tag även bort lungor och njurar som sitter tätt intill ryggraden. Torka kycklingen med hushållspapper, den blir vackrare brynt om skinnet är torrt. Skala och skär löken i klyftor eller snitta, skölj och skär purjon i bitar. Skala och skär moroten i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig spagetti med kycklingfärs, salvia och citron

(17)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(61)

Kycklingbollar med dill och citron

(86)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Indisk curry på kycklingfärs

(38)

Kerala curry-kyckling

(11)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Kokoskyckling från Kenya

(43)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1.5 kg kyckling
  • 1 gul lök eller 1 liten purjolök
  • 1 morot
  • 1.5 liter vatten
  • 2 tsk salt
  • 8 vitpepparkorn
  • 2 kryddnejlikor
  • 1 lagerblad
  • 1 persiljestjälk
  • Currysås
  • 2 msk smör
  • 1.5 tsk curry
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 äggula
  • 0.5 dl grädde

Kokt kyckling

Betyg (1-5):
3.33 (9 betyg)

Att koka färsk och fryst kyckling är enkelt. Gott tillsammans med grönsaker i buljong och serverad med smakrik currysås!

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kycklingen kan kokas hel eller i halvor. Koka först vatten, salt, kryddor och grönsaker minst 10 min. Lägg i kycklingen. Koka under lock på svag värme, hel kyckling 40-50 min, halvor 30-35 min. Den kortare tiden om kycklingen ska kallna i spadet.
  2. Tag upp kycklingen, tag bort skinnet och dela den i portionsbitar. Sila buljongen, skumma av fettet. Håll köttet varmt och gör såsen .

Currysås

  1. Fräs curryn i smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och späd med buljongen, lite i taget, under omrörning. Koka såsen ca 3 min. Rör ut äggulan med grädden och vispa ner i såsen som sedan inte får koka. Smaka av.

Fryst kyckling

  1. Fryst kyckling tinas bäst i sin förpackning. Det räcker att tina den så mycket att ev påse med krås (inkråm) kan tas ut och kycklingen kan sköljas inuti och ev delas. Upptiningstiderna varierar beroende på kycklingens storlek och hur den tinas. Kyckling som tinats långsamt kan förvaras i kylskåp något dygn före tillagning.
  2. Skölj kycklingen in- och utvändigt. Tag även bort lungor och njurar som sitter tätt intill ryggraden. Torka kycklingen med hushållspapper, den blir vackrare brynt om skinnet är torrt. Skala och skär löken i klyftor eller snitta, skölj och skär purjon i bitar. Skala och skär moroten i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig spagetti med kycklingfärs, salvia och citron

(17)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(61)

Kycklingbollar med dill och citron

(86)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Indisk curry på kycklingfärs

(38)

Kerala curry-kyckling

(11)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Kokoskyckling från Kenya

(43)