Kokostoppar med apelsin och mörk choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.76 (21 betyg)

Klassisk kombination av apelsin och choklad på underbart rostad kokos. Mums!

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:175º
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 dl kokosflingor (200 g)
  • 50 g smält smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 50 g mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Rör ihop kokosflingor, smör, socker, ägg och apelsinskal (endast det orange) och låt stå 10 min.
  3. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Forma till toppar och grädda mitt i ugnen 10–15 min. Låt svalna på plåten.
  4. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Ringla mörk choklad med en liten sked över kokostopparna och låt stelna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2014-11-23

Härliga kokostoppar med lite julkänsla ! Lätt- o snabbakade. Tips gör dom så små du kan för man äter inte bara en. Lycka till !

Liknande recept

Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hallontryfflar

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Chokladbollar med dadlar

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

Betyg
Betyg
(15)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 6 dl kokosflingor (200 g)
  • 50 g smält smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 50 g mörk choklad

Kokostoppar med apelsin och mörk choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.76 (21 betyg)

Klassisk kombination av apelsin och choklad på underbart rostad kokos. Mums!

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:175º
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Rör ihop kokosflingor, smör, socker, ägg och apelsinskal (endast det orange) och låt stå 10 min.
  3. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Forma till toppar och grädda mitt i ugnen 10–15 min. Låt svalna på plåten.
  4. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Ringla mörk choklad med en liten sked över kokostopparna och låt stelna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2014-11-23

Härliga kokostoppar med lite julkänsla ! Lätt- o snabbakade. Tips gör dom så små du kan för man äter inte bara en. Lycka till !

Liknande recept

Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hallontryfflar

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Chokladbollar med dadlar

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

Betyg
Betyg
(15)