Kokospanerad fisk med nudelsallad

Kokospanerad fisk med nudelsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(109)

Kokospanerad fisk med smaker från Thailand. En stor favorit hos barnen! Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • 0.5 dl vetemjöl
  • neutral olja, till stekning
  • Ljummen nudelsallad
  • 250 g risnudlar
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk fisksås
  • 0.5 msk sesamolja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 gurka, tärnad
  • 1 dl jordnötter
  • 1 röd chili, finhackad

Gör så här

  1. Torka fiskbitarna i hushållspapper och salta lätt. Blanda ströbröd, kokos och salt i en skål. Vispa ihop ägg och vatten i en separat skål och häll upp mjöl på en tallrik. Vänd fiskbitarna i mjöl, ägg och sist kokosblandningen.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fiskbitarna runt om på hög värme tills de är genomstekta och har fin färg, ca 3 min per sida.

Ljummen nudelsallad:

  1. Koka nudlarna i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Blanda limesaft, soja, fisksås, sesamolja och strösocker. Rosta jordnötterna i torr panna under omrörning några minuter. Häll av nudlarna och vänd ner dem varma i dressingen.
  2. Toppa nudlarna med tärnad gurka, hackade jordnötter och chili. Servera direkt till fisken.

Servering

Gott att toppa med koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2021-03-07

Supergott!

Elle

2020-05-21

Positivt överraskad. Barnen älskade fisken!

Birgitta

2019-09-05

Supergott!!!

Margot

2019-09-01

Blev super god, detta ska göras fler gånger!

Pepe

2019-08-26

Mycket god fisk!

Hélene

2019-08-26

God fisk och spännande smaker med kokos i paneringen!

Kristina

2019-08-24

Inte alls god. Dålig kombination.

Amanda

2019-08-22

Riktigt gott! Använde glasnudlar istället för risnudlar och det blev väldigt bra. Dock lite torrt, rekommenderar att komplettera rätten med en sirashamajonäs eller liknande.

Liknande recept

Spara recept

Thaikyckling med kokosmjölk och lime

Betyg
Betyg
(207)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(142)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(39)
Kokospanerad fisk med nudelsallad
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • 0.5 dl vetemjöl
  • neutral olja, till stekning
  • Ljummen nudelsallad
  • 250 g risnudlar
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk fisksås
  • 0.5 msk sesamolja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 gurka, tärnad
  • 1 dl jordnötter
  • 1 röd chili, finhackad

Kokospanerad fisk med nudelsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(109)

Kokospanerad fisk med smaker från Thailand. En stor favorit hos barnen! Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Torka fiskbitarna i hushållspapper och salta lätt. Blanda ströbröd, kokos och salt i en skål. Vispa ihop ägg och vatten i en separat skål och häll upp mjöl på en tallrik. Vänd fiskbitarna i mjöl, ägg och sist kokosblandningen.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fiskbitarna runt om på hög värme tills de är genomstekta och har fin färg, ca 3 min per sida.

Ljummen nudelsallad:

  1. Koka nudlarna i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Blanda limesaft, soja, fisksås, sesamolja och strösocker. Rosta jordnötterna i torr panna under omrörning några minuter. Häll av nudlarna och vänd ner dem varma i dressingen.
  2. Toppa nudlarna med tärnad gurka, hackade jordnötter och chili. Servera direkt till fisken.

Servering

Gott att toppa med koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2021-03-07

Supergott!

Elle

2020-05-21

Positivt överraskad. Barnen älskade fisken!

Birgitta

2019-09-05

Supergott!!!

Margot

2019-09-01

Blev super god, detta ska göras fler gånger!

Pepe

2019-08-26

Mycket god fisk!

Hélene

2019-08-26

God fisk och spännande smaker med kokos i paneringen!

Kristina

2019-08-24

Inte alls god. Dålig kombination.

Amanda

2019-08-22

Riktigt gott! Använde glasnudlar istället för risnudlar och det blev väldigt bra. Dock lite torrt, rekommenderar att komplettera rätten med en sirashamajonäs eller liknande.

Liknande recept

Spara recept

Thaikyckling med kokosmjölk och lime

Betyg
Betyg
(207)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(142)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(39)