Kokoskyckling från Kenya
  • Tid 45 min

Kokoskyckling från Kenya

3.65 (34 betyg)

Förutom kokos har den här härliga grytan smak av citron, ingefära, curry och lök.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kyckling
  • 1 msk olja till stekning
  • 1 hackad gul lök
  • 1 urkärnad och strimlad röd chili
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk kokosflingor, eller efter smak
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olja i en stekgryta. Lägg i lök, pepparfrukt, vitlök och kryddor. Rör om och fräs några minuter. Lägg i kycklingen och bryn den runt om ca 5 minuter.

  2. 2

    Tillsätt citronskal, tomatpuré, buljongtärning och kokosmjölk. Lägg lock på grytan. Låt småkoka 25-30 minuter. Strö lite kokos på kycklingen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar