Kokning av färsk eller djupfryst fisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Ugnstemperatur:Grill
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 450 g fiskfilé, färsk eller fryst
  • 2 msk vatten
  • 2 msk pressad citron
  • nymalen peppar
  • 1 msk margarin eller smör
  • persilja eller dill
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj hastigt färska fiskfiléer eller skivor, dela ev filéerna i bitar. Fryst fiskblock tinas något och skärs sedan i 2 cm tjocka skivor. Lägg fisken i en låg kastrull, häll över vatten och pressad citron. Salta och peppra.
  2. Klicka över matfettet och klipp över rikligt med kryddgrönt. Sjud fisken under lock på svag värme tills fiskköttet är vitt eller ogenomskinligt, 5-10 min, den längre tiden för djupfryst fisk.
  3. I foliepaket: För 1-2 portioner är det enklast att koka fisken i portionspaket överst i potatiskastrullen. Lägg fisken på ett stycke smord aluminiumfolie. Salta och peppra.
  4. Lägg på en klick margarin eller smör, klipp över kryddgrönt och vik ihop tätt. Lägg paketen ovanpå potatisen när den kokar upp. Fisken blir färdig samtidigt med potatisen. Lägg paketet direkt på tallriken.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



7 st
  • Ingredienser (7)
  • 450 g fiskfilé, färsk eller fryst
  • 2 msk vatten
  • 2 msk pressad citron
  • nymalen peppar
  • 1 msk margarin eller smör
  • persilja eller dill
  • 0.5 tsk salt

Kokning av färsk eller djupfryst fisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Ugnstemperatur:Grill
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj hastigt färska fiskfiléer eller skivor, dela ev filéerna i bitar. Fryst fiskblock tinas något och skärs sedan i 2 cm tjocka skivor. Lägg fisken i en låg kastrull, häll över vatten och pressad citron. Salta och peppra.
  2. Klicka över matfettet och klipp över rikligt med kryddgrönt. Sjud fisken under lock på svag värme tills fiskköttet är vitt eller ogenomskinligt, 5-10 min, den längre tiden för djupfryst fisk.
  3. I foliepaket: För 1-2 portioner är det enklast att koka fisken i portionspaket överst i potatiskastrullen. Lägg fisken på ett stycke smord aluminiumfolie. Salta och peppra.
  4. Lägg på en klick margarin eller smör, klipp över kryddgrönt och vik ihop tätt. Lägg paketen ovanpå potatisen när den kokar upp. Fisken blir färdig samtidigt med potatisen. Lägg paketet direkt på tallriken.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!