Knipprödbetor med grönt smör och kryddig korv

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Ta vara på sommarens skörd! Man kan faktiskt äta rödbetornas blast också. Servera kokta betor och blast med ett smör som är smaksatt med två sorters lök och vinäger.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 st
  • 1 kg färska rödbetor, på knippe med blast
  • 600 g kryddig korv
  • Grönt smör:
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 40 g ramslök eller gräslök
  • 150 g smör, rumsvarmt

Gör så här

  1. Ta bort blasten från rödbetorna. Skölj hälften av blasten noga. Tvätta och koka rödbetorna mjuka, ca 20 min i saltat vatten. Ta upp rödbetorna, gnid loss skalet och skär i klyftor. Koka den rena blasten hastigt i rödbetsvattnet, låt rinna av.

Grönt smör:

  1. Koka ihop schalottenlök och vinäger tills 1 msk vätska återstår. Mixa lök och vinäger med ramslök eller gräslök och smör till ett fint, grönt smör. Smaka av med salt.
  2. Grilla eller stek korvarna tills de är genomstekta. Servera med rödbetor, rödbetsblast och grönt smör.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater - Coop

(38)

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön - Coop

(17)

Linsbiffar med jordnötssmör - Coop

(11)

Fisksoppa med blåmusslor - Coop

(6)

Rotsellerisoppa med vita bönor och bacon - Coop

(20)

Rödbetspaj med valnöts- och vitlöksyoghurt - Coop

(25)

Rostad morotssallad med apelsin och yoghurtsås - Coop

(0)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt - Coop

(3)
6 st
  • Ingredienser 6 st
  • 1 kg färska rödbetor, på knippe med blast
  • 600 g kryddig korv
  • Grönt smör:
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 40 g ramslök eller gräslök
  • 150 g smör, rumsvarmt

Knipprödbetor med grönt smör och kryddig korv

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Ta vara på sommarens skörd! Man kan faktiskt äta rödbetornas blast också. Servera kokta betor och blast med ett smör som är smaksatt med två sorters lök och vinäger.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta bort blasten från rödbetorna. Skölj hälften av blasten noga. Tvätta och koka rödbetorna mjuka, ca 20 min i saltat vatten. Ta upp rödbetorna, gnid loss skalet och skär i klyftor. Koka den rena blasten hastigt i rödbetsvattnet, låt rinna av.

Grönt smör:

  1. Koka ihop schalottenlök och vinäger tills 1 msk vätska återstår. Mixa lök och vinäger med ramslök eller gräslök och smör till ett fint, grönt smör. Smaka av med salt.
  2. Grilla eller stek korvarna tills de är genomstekta. Servera med rödbetor, rödbetsblast och grönt smör.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater - Coop

(38)

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön - Coop

(17)

Linsbiffar med jordnötssmör - Coop

(11)

Fisksoppa med blåmusslor - Coop

(6)

Rotsellerisoppa med vita bönor och bacon - Coop

(20)

Rödbetspaj med valnöts- och vitlöksyoghurt - Coop

(25)

Rostad morotssallad med apelsin och yoghurtsås - Coop

(0)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt - Coop

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies