Nu visas utbudet för Stockholm. Se sortimentet för din leveransadress:
I dagsläget levererar vi inte till ditt valda postnummer. Däremot kan du köpa våra färdigpackade matkassar.
Rödbetor och chèvre är bara så gott ihop! Här samsas de i en paj. Recept av Lena Söderström
Mixa mjöl, ost och smör till en smulig massa i matberedare med knivinsats (eller med fingrarna).
Tillsätt vattnet och mixa tills det blir en degboll. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter. Nagga degen med gaffel och låt vila i frysen ca 10 min.
Sätt ugnen på 225°. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten (behåll gärna en bit av blasten på betorna). Gnid varsamt bort skalet från betorna och dela på längden genom blasten.
Fräs rödlöken mjuk i olja och tillsätt vinäger, honung, salt och peppar. Lägg ner spenaten och stek med tills den sjunkit ihop. Ta bort från värmen. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen.
Varva rödbetor, spenat- och lökblandningen och bitar av chèvren i pajskalet. Häll över äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt pajen vila ca 20 min. 6. Blanda yoghurt, nötter och vitlök. Smaka av med salt och servera till pajen.
Logga in för att skriva en kommentar
Fantastiskt god paj, och dessutom väldigt vacker. Valnötsröran till är pricken över i-et.
Toppengod!