Rostad morotssallad med apelsin och yoghurtsås

Rostad morotssallad med apelsin och yoghurtsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Recept av Mia Gahne och foto: Stefan Wettainen

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 1 kg morot
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk finhackad timjan
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk flingsalt
  • 3 apelsiner
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • 1 dl crème fraiche
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rosta spiskummin i torr stekpanna tills det börjar dofta. Dela ev morötterna på längden om de är grova. Halvera vitlöken.
  2. Vänd runt med olja, timjan, smulat lagerblad och hälften av spiskummint. Fördela på en ugnsplåt, salta och rosta mitt i ugnen ca 40 min.
  3. Skär apelsinerna i hinnfria klyftor. Krama ut 2 msk apelsinsaft ur det som är kvar och blanda saften med olja, vinäger och socker.
  4. Blanda crème fraichen med resterande spiskummin och smaka av med salt. Ringla apelsindressing på de varma morötterna och lägg morötter, vitlök och apelsinfiléer på ett fat. Skeda på lite av yoghurtsåsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rostad morotssallad med apelsin och yoghurtsås
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg morot
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk finhackad timjan
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk flingsalt
  • 3 apelsiner
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • 1 dl crème fraiche
  • salt

Rostad morotssallad med apelsin och yoghurtsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Recept av Mia Gahne och foto: Stefan Wettainen

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rosta spiskummin i torr stekpanna tills det börjar dofta. Dela ev morötterna på längden om de är grova. Halvera vitlöken.
  2. Vänd runt med olja, timjan, smulat lagerblad och hälften av spiskummint. Fördela på en ugnsplåt, salta och rosta mitt i ugnen ca 40 min.
  3. Skär apelsinerna i hinnfria klyftor. Krama ut 2 msk apelsinsaft ur det som är kvar och blanda saften med olja, vinäger och socker.
  4. Blanda crème fraichen med resterande spiskummin och smaka av med salt. Ringla apelsindressing på de varma morötterna och lägg morötter, vitlök och apelsinfiléer på ett fat. Skeda på lite av yoghurtsåsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!