Rostad morotssallad med apelsin och yoghurtsås
  • Tid 50 min
  • Ugn 200º

Rostad morotssallad med apelsin och yoghurtsås

0 (0 betyg)

Recept av Mia Gahne och foto: Stefan Wettainen

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg morötter
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk finhackad timjan
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk flingsalt
  • 3 apelsiner
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • 1 dl crème fraiche
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Rosta spiskummin i torr stekpanna tills det börjar dofta. Dela ev morötterna på längden om de är grova. Halvera vitlöken.

  2. 2

    Vänd runt med olja, timjan, smulat lagerblad och hälften av spiskummint. Fördela på en ugnsplåt, salta och rosta mitt i ugnen ca 40 min.

  3. 3

    Skär apelsinerna i hinnfria klyftor. Krama ut 2 msk apelsinsaft ur det som är kvar och blanda saften med olja, vinäger och socker.

  4. 4

    Blanda crème fraichen med resterande spiskummin och smaka av med salt. Ringla apelsindressing på de varma morötterna och lägg morötter, vitlök och apelsinfiléer på ett fat. Skeda på lite av yoghurtsåsen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar