För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Knaperstekt havrebit med sesamsallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Laga denna smakrika havrebit med sesamsallad med morotsspagetti och som toppas med koriander och srirachamajo.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 320 g havrebit
  • 1 dl srirachamajonnäs
  • Marinad
  • 1 dl japansk soja
  • Sesamsallad
  • 2 msk skalade sesamfrön
  • 2 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 2 msk neutral olja
  • 0.5 msk sesamolja
  • 0.5 msk honung
  • 500 g morotsspaghetti, Hackat och klart
  • 1 kruka färsk koriander, hackad (både stjälk och blad)
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden. Skiva havrebiten och låt ligga i marinaden minst 30 min. Stek till fin färg i olja.
  2. Rosta sesamfröna i en torr panna så att de får färg. Rör ihop limeskal (endast det gröna), limesaft och honung.
  3. Blanda dressingen med morotsspaghetti, koriander och sesamfrön. Smaka av med salt och peppar. Servera havrebiten med salladen och ringla över majonnäsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bowl med ångade grönsaker och jordnötssås

(6)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 320 g havrebit
  • 1 dl srirachamajonnäs
  • Marinad
  • 1 dl japansk soja
  • Sesamsallad
  • 2 msk skalade sesamfrön
  • 2 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 2 msk neutral olja
  • 0.5 msk sesamolja
  • 0.5 msk honung
  • 500 g morotsspaghetti, Hackat och klart
  • 1 kruka färsk koriander, hackad (både stjälk och blad)
  • salt och svartpeppar

Knaperstekt havrebit med sesamsallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Laga denna smakrika havrebit med sesamsallad med morotsspagetti och som toppas med koriander och srirachamajo.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden. Skiva havrebiten och låt ligga i marinaden minst 30 min. Stek till fin färg i olja.
  2. Rosta sesamfröna i en torr panna så att de får färg. Rör ihop limeskal (endast det gröna), limesaft och honung.
  3. Blanda dressingen med morotsspaghetti, koriander och sesamfrön. Smaka av med salt och peppar. Servera havrebiten med salladen och ringla över majonnäsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bowl med ångade grönsaker och jordnötssås

(6)