Klassisk rotfruktsgratäng

Betyg (1-5):
3.16 (116 betyg)

En god rotfruktsgratäng som passar bra som tillbehör till många rätter.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 300 g tunt skivad potatis
  • 150 g tunt skivad morot
  • 150 g tunt skivad palsternacka
  • 150 g tunt skivad rotselleri
  • 1 tunt skivad gul lök
  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 4 rivna eller pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl färsk timjan eller 2 msk torkad
  • 1 tsk peppar

Gör så här

  1. Lägg rotfrukter och lök i en ugnsfast form med hög kant, cirka 25 centimeter i diameter. Rör ihop grädde, mjölk, vitlök, timjan, salt och peppar i en skål. Häll blandningen över rotsakerna och gratinera i ugnen cirka 50 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stefan

2018-10-04

Lite honung och chevre i denna blir badass!

Kalle

2013-10-18

En riktigt god gratäng har provat den till vildsvinstek späckad med rosmarin och vitlök helt perfekt.

alex

2013-02-19

Räckte för en person Men va gott

Anna

2012-12-09

Jättegod! Receptet räckerbför 6 pers gott och väl.

shirley

2012-11-14

Mycket god,kan passa till kallskuret såväl till korv och kyckling. Tyckte det lät mycket med 2msk timjan så jag tog 2 tsk och det var lagom.

gull-britt

2012-09-09

det är inte meningslöst att komma ut och få fisk luft

maggan

2012-09-09

mm verkar gott, ska göra till torsdagslunch

Inga-Britt

2012-05-10

en utsökt god och enkel gratäng Passar till kött och fisk o kyckling

Carin

2011-11-29

Till fedag

Liknande recept

Bruschetta med kyckling

(8)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Klassisk lasagne

(64)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Bowl med sashimilax

(3)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 300 g tunt skivad potatis
  • 150 g tunt skivad morot
  • 150 g tunt skivad palsternacka
  • 150 g tunt skivad rotselleri
  • 1 tunt skivad gul lök
  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 4 rivna eller pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl färsk timjan eller 2 msk torkad
  • 1 tsk peppar

Klassisk rotfruktsgratäng

Betyg (1-5):
3.16 (116 betyg)

En god rotfruktsgratäng som passar bra som tillbehör till många rätter.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg rotfrukter och lök i en ugnsfast form med hög kant, cirka 25 centimeter i diameter. Rör ihop grädde, mjölk, vitlök, timjan, salt och peppar i en skål. Häll blandningen över rotsakerna och gratinera i ugnen cirka 50 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stefan

2018-10-04

Lite honung och chevre i denna blir badass!

Kalle

2013-10-18

En riktigt god gratäng har provat den till vildsvinstek späckad med rosmarin och vitlök helt perfekt.

alex

2013-02-19

Räckte för en person Men va gott

Anna

2012-12-09

Jättegod! Receptet räckerbför 6 pers gott och väl.

shirley

2012-11-14

Mycket god,kan passa till kallskuret såväl till korv och kyckling. Tyckte det lät mycket med 2msk timjan så jag tog 2 tsk och det var lagom.

gull-britt

2012-09-09

det är inte meningslöst att komma ut och få fisk luft

maggan

2012-09-09

mm verkar gott, ska göra till torsdagslunch

Inga-Britt

2012-05-10

en utsökt god och enkel gratäng Passar till kött och fisk o kyckling

Carin

2011-11-29

Till fedag

Liknande recept

Bruschetta med kyckling

(8)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Klassisk lasagne

(64)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Bowl med sashimilax

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies