Klassisk lammstek

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.88 (34 betyg)

En härlig lammstek med doft och smak av timjan och rosmarin.

Tillagningstid: 15 minuter + 2 timmar
Ugnstemperatur:125º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg urbenad Lammstek
  • 4 kvistar rosmarin
  • 1 dl färsk timjan
  • 8 vitlöksklyftor
  • 2 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 300 g grovt delad rotselleri
  • 2 klyftade gula lökar

Gör så här

  1. Blanda hälften av rosmarin, timjan, vitlök, flingsalt, svartpeppar och olivolja. Gnid in lammstekens insida med blandningen och bind ihop steken med steksnöre. Skär små snitt med en vass kniv och stick in resten av vitlöksklyftorna. Fäst rosmarin och timjan under snöret.
  2. Lägg steken i en rymlig ugnsfast form. Fördela rotselleri och lök runt om. Ringla över olivolja, strö på flingsalt och peppar. Stick in en stektermometer i stekens tjockaste del. Sätt in i ugnen 1,5-2 timmar tills steken har en innertemperatur på 60 grader.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Färsspett med tomatsallad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillspett med fläskfilé

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Gravad och grillad oxfilé

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lammstek i ugn

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Fläskkarré med gremoulata

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Lammytterfilé med ugnsbakad knipplök

Betyg
Betyg
(6)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1.5 kg urbenad Lammstek
  • 4 kvistar rosmarin
  • 1 dl färsk timjan
  • 8 vitlöksklyftor
  • 2 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 300 g grovt delad rotselleri
  • 2 klyftade gula lökar

Klassisk lammstek

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.88 (34 betyg)

En härlig lammstek med doft och smak av timjan och rosmarin.

Tillagningstid: 15 minuter + 2 timmar
Ugnstemperatur:125º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda hälften av rosmarin, timjan, vitlök, flingsalt, svartpeppar och olivolja. Gnid in lammstekens insida med blandningen och bind ihop steken med steksnöre. Skär små snitt med en vass kniv och stick in resten av vitlöksklyftorna. Fäst rosmarin och timjan under snöret.
  2. Lägg steken i en rymlig ugnsfast form. Fördela rotselleri och lök runt om. Ringla över olivolja, strö på flingsalt och peppar. Stick in en stektermometer i stekens tjockaste del. Sätt in i ugnen 1,5-2 timmar tills steken har en innertemperatur på 60 grader.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Färsspett med tomatsallad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillspett med fläskfilé

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Gravad och grillad oxfilé

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lammstek i ugn

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Fläskkarré med gremoulata

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Lammytterfilé med ugnsbakad knipplök

Betyg
Betyg
(6)