Kladdkaka utan ägg

Kladdkaka utan ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Snabbt recept på kladdkaka utan ägg. Kladdkakan ska vara perfekt seg och kladdig i mitten, så grädda den inte för länge!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.75 dl kakao
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret och rör ihop med resten av ingredienserna till en jämn smet.
  2. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, den ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt kakan svalna helt, gärna i kylen. Servera med vispad grädde och bär.

Tips

Pudra florsocker på kakan innan servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2021-10-12

175gr såg jag

Birgitta

2021-10-12

Vilken ugnstemp

Liknande recept

Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kladdkaka deluxe

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Sommardröm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Sachertårta

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Vit chokladmoussepaj med citrus

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Dalkullans smultronkorg

Betyg
Betyg
(14)
Kladdkaka utan ägg
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.75 dl kakao
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 krm salt

Kladdkaka utan ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Snabbt recept på kladdkaka utan ägg. Kladdkakan ska vara perfekt seg och kladdig i mitten, så grädda den inte för länge!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret och rör ihop med resten av ingredienserna till en jämn smet.
  2. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, den ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt kakan svalna helt, gärna i kylen. Servera med vispad grädde och bär.

Tips

Pudra florsocker på kakan innan servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2021-10-12

175gr såg jag

Birgitta

2021-10-12

Vilken ugnstemp

Liknande recept

Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kladdkaka deluxe

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Sommardröm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Sachertårta

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Vit chokladmoussepaj med citrus

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Dalkullans smultronkorg

Betyg
Betyg
(14)