Kladdkaka utan ägg

Kladdkaka utan ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(55)

Snabbt recept på kladdkaka utan ägg. Kladdkakan ska vara perfekt seg och kladdig i mitten, så grädda den inte för länge!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 125 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl grädde
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll smöret och grädden i bunken och rör till en jämn smet.
  2. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 min, den ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt kakan svalna helt, gärna i kylen. Servera med vispad grädde och bär.

Tips

Smeten till kladdkaka ska aldrig vispas, bara röras ihop försiktigt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anne

2022-05-24

Det här var inget bra recept. Smöret rann ur kakan och ner på ugnsbotten. Kakan blev allt annat än kladdig. Det blev en hård knäckkaka. Jag är van att baka, men den här gången hade jag inga ägg hemma så jag googlade fram det här receptet. Det blev ingen succé.

Linda

2022-04-29

Smeten blev jättefet och inte alls som vanlig i konsistens... 125 g smör mot de andra ingredienserna verkar lite väl mycket?

Lovisa

2022-04-14

Alltså denna blir en kakdeg och börjar koka i ugnen smöret rinner ner i botten av ugnen. 😑😑😑 Har prövat flera gånger och deb blir likadan varje gång.

Checkbox Coop

2022-03-28

Hej Maria! Det gamla receptet kommer här: Rör ihop 100 g smält smör, 2 dl strösocker, 2 dl vetemjöl, ¾ dl kakao, ½ dl ljus sirap, ½ dl mjölk och 1 krm salt till en jämn smet. Häll smeten i en smord, bröad form, ca 24 cm. Grädda i 175 grader ca 20 min, den ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt svalna helt, gärna i kylen. Lycka till!

Maria

2022-03-25

Jag har använt ert förra recept flera gånger tidigare med mycket goda resultat och blev besviken att det ändrats. Har idag provat det nya receptet, men föredrar smaken av föregångaren. Skulle jag kunna få det receptet som ni tog bort på något sätt?

Checkbox Coop

2022-03-24

Hej Felicia, vi har sett över receptet och gjort en del justeringar nu, bla tagit bort sirapen. Vi hoppas att du och alla andra provar receptet igen!

Felicia

2022-03-19

Jag bakar också mycket, blev förvånad när ägg ersattes med mjölk och sirap? Smeten blev superbra och såg vanlig ut, men som andra beskriver så kokar den i princip i ugnen. Sockret och sirapen bildar en chokladkola i ugnen och allt fett bara rann av. Smakar och har konsistens som en seg kola… Vill inte klaga men kanske kan vara bra att skriva mer utförligt hur man ska göra eller kolla över receptet. Känns synd att slösa ingredienser och tid när såpass många har misslyckats :/ Som sagt är jag även van i köket så tvivlar på att det kan bero på mänskliga faktorn…

Checkbox Coop

2022-03-14

Tråkigt att höra, Anna. Det är viktigt att inte vispa smeten, utan bara röra ihop den försiktigt med t ex en slickepott eller träslev. Vi har för säkerhets skull provbakat kladdkakan ännu en gång och för oss blir resultatet väldigt bra. Hoppas det går bättre nästa gång!

Anna

2022-03-11

Precis som Sabina skriver, blev ingen smet utan mer en kladdig deg. Gjort precis efter recept

Checkbox Coop

2022-02-17

Kul att höra, Jessica!

Jessica

2022-02-16

Blev helt perfekt smet för mig iallafall

Checkbox Coop

2022-02-14

Hej Sabina, det låter märkligt! Kan du ha ha måttat fel mått på någon av ingredienserna? Eller använt någon annan typ av smör, mjöl eller mjölk? När vi provbakar denna blir det en vanlig, jämn smet och en fint gräddad kladdkaka.

Sabina

2022-02-13

Meh! Det här funkar inte alls. Jag gjorde precis som det stod och det blev inte smet utan en flottig deg som jag fick trycka ut i formen. Sedan efter 10min i ugnen var den bränd, men fortfarande lös och den kokade när jag tog ut den. Helkonstigt Jag är i vanliga fall bra på att baka...

Birgitta

2021-10-12

175gr såg jag

Birgitta

2021-10-12

Vilken ugnstemp

Kladdkaka utan ägg
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 125 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl grädde
  • 1 krm salt

Kladdkaka utan ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(55)

Snabbt recept på kladdkaka utan ägg. Kladdkakan ska vara perfekt seg och kladdig i mitten, så grädda den inte för länge!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll smöret och grädden i bunken och rör till en jämn smet.
  2. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 min, den ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt kakan svalna helt, gärna i kylen. Servera med vispad grädde och bär.

Tips

Smeten till kladdkaka ska aldrig vispas, bara röras ihop försiktigt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anne

2022-05-24

Det här var inget bra recept. Smöret rann ur kakan och ner på ugnsbotten. Kakan blev allt annat än kladdig. Det blev en hård knäckkaka. Jag är van att baka, men den här gången hade jag inga ägg hemma så jag googlade fram det här receptet. Det blev ingen succé.

Linda

2022-04-29

Smeten blev jättefet och inte alls som vanlig i konsistens... 125 g smör mot de andra ingredienserna verkar lite väl mycket?

Lovisa

2022-04-14

Alltså denna blir en kakdeg och börjar koka i ugnen smöret rinner ner i botten av ugnen. 😑😑😑 Har prövat flera gånger och deb blir likadan varje gång.

Checkbox Coop

2022-03-28

Hej Maria! Det gamla receptet kommer här: Rör ihop 100 g smält smör, 2 dl strösocker, 2 dl vetemjöl, ¾ dl kakao, ½ dl ljus sirap, ½ dl mjölk och 1 krm salt till en jämn smet. Häll smeten i en smord, bröad form, ca 24 cm. Grädda i 175 grader ca 20 min, den ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt svalna helt, gärna i kylen. Lycka till!

Maria

2022-03-25

Jag har använt ert förra recept flera gånger tidigare med mycket goda resultat och blev besviken att det ändrats. Har idag provat det nya receptet, men föredrar smaken av föregångaren. Skulle jag kunna få det receptet som ni tog bort på något sätt?

Checkbox Coop

2022-03-24

Hej Felicia, vi har sett över receptet och gjort en del justeringar nu, bla tagit bort sirapen. Vi hoppas att du och alla andra provar receptet igen!

Felicia

2022-03-19

Jag bakar också mycket, blev förvånad när ägg ersattes med mjölk och sirap? Smeten blev superbra och såg vanlig ut, men som andra beskriver så kokar den i princip i ugnen. Sockret och sirapen bildar en chokladkola i ugnen och allt fett bara rann av. Smakar och har konsistens som en seg kola… Vill inte klaga men kanske kan vara bra att skriva mer utförligt hur man ska göra eller kolla över receptet. Känns synd att slösa ingredienser och tid när såpass många har misslyckats :/ Som sagt är jag även van i köket så tvivlar på att det kan bero på mänskliga faktorn…

Checkbox Coop

2022-03-14

Tråkigt att höra, Anna. Det är viktigt att inte vispa smeten, utan bara röra ihop den försiktigt med t ex en slickepott eller träslev. Vi har för säkerhets skull provbakat kladdkakan ännu en gång och för oss blir resultatet väldigt bra. Hoppas det går bättre nästa gång!

Anna

2022-03-11

Precis som Sabina skriver, blev ingen smet utan mer en kladdig deg. Gjort precis efter recept

Checkbox Coop

2022-02-17

Kul att höra, Jessica!

Jessica

2022-02-16

Blev helt perfekt smet för mig iallafall

Checkbox Coop

2022-02-14

Hej Sabina, det låter märkligt! Kan du ha ha måttat fel mått på någon av ingredienserna? Eller använt någon annan typ av smör, mjöl eller mjölk? När vi provbakar denna blir det en vanlig, jämn smet och en fint gräddad kladdkaka.

Sabina

2022-02-13

Meh! Det här funkar inte alls. Jag gjorde precis som det stod och det blev inte smet utan en flottig deg som jag fick trycka ut i formen. Sedan efter 10min i ugnen var den bränd, men fortfarande lös och den kokade när jag tog ut den. Helkonstigt Jag är i vanliga fall bra på att baka...

Birgitta

2021-10-12

175gr såg jag

Birgitta

2021-10-12

Vilken ugnstemp