Kladdkaka med topping

Kladdkaka med topping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Smakrik och kladdig brownie toppad med ljuvligt doffiefluff. Är kladdkaka en favorit på fikabordet? Då har du hittat rätt!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:150º
16 bitar
  • 200 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk torkat pulverkaffe
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • Topping
  • 200 g doffiekolor
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Smält smör och socker tillsammans i en kastrull. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Häll ner smör- och sockerblandningen i de torra ingredienserna och vispa ihop. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en form med bakplåtspapper (25 x 30 cm) eller i en rund form (cirka 28 cm i diameter). Grädda kakan mitt i ugnen på i 20 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna i 30 minuter.

Topping

  1. Koka upp grädden och ta kastrullen från värmen. Lägg i kolorna (spar ca 6 st till garneringoch rör om tills de smält helt. (värm ev lite till om det behövs).
  2. Låt grädden svalna och ställ in i kylen tills riktigt kall. Vispa till ett fluff med elvisp. Bred på kakan och garnera med kolor och ev kakao.
Kladdkaka med topping
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 200 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk torkat pulverkaffe
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • Topping
  • 200 g doffiekolor
  • 3 dl vispgrädde

Kladdkaka med topping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Smakrik och kladdig brownie toppad med ljuvligt doffiefluff. Är kladdkaka en favorit på fikabordet? Då har du hittat rätt!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:150º
16 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Smält smör och socker tillsammans i en kastrull. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Häll ner smör- och sockerblandningen i de torra ingredienserna och vispa ihop. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en form med bakplåtspapper (25 x 30 cm) eller i en rund form (cirka 28 cm i diameter). Grädda kakan mitt i ugnen på i 20 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna i 30 minuter.

Topping

  1. Koka upp grädden och ta kastrullen från värmen. Lägg i kolorna (spar ca 6 st till garneringoch rör om tills de smält helt. (värm ev lite till om det behövs).
  2. Låt grädden svalna och ställ in i kylen tills riktigt kall. Vispa till ett fluff med elvisp. Bred på kakan och garnera med kolor och ev kakao.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-06-15

Hej Daniel, den ska vara på 150 grader (du hittar gradantalet högst upp i recepten) . Mvh Maja

Daniel

2020-06-14

Hur många grader ska ugnen vara på? Framgår inte.