Kladdkaka med jordnötssmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Godaste kladdkakan, med mörk choklad, jordnötter och jordnötssmör. Perfekta efterrätten.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl salta jordnötter
  • Till servering
  • grädde eller vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa sex formar med en diameter på ca 10 cm. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna.
  2. Smält smöret i en kastrull och dra från värmen. Hacka chokladen och tillsätt den. Rör tills den smält.
  3. Blanda chokladen med äggvispet och vänd ner mjölblandningen. Fördela i formarna.
  4. Lägg en sked jordnötssmör i mitten av formarna och tryck ner lätt. Strö över jordnötterna och grädda 8–10 min i mitten av ugnen. Kakan ska vara mjuk i mitten.

Tips

Går att göra i en stor form, ca 24 cm diameter. Öka då tiden i ugnen med cirka 5 minuter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Banankaka med choklad och nötter

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Moussetårta tricolor

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Kladdkaka utan smör

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chokladfudge med valnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rödbetsbrownie med pekannötter

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Nougat- och mandelbräck

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Choklad- och jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Påskkladdkaka med marshmallows

Betyg
Betyg
(14)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl salta jordnötter
  • Till servering
  • grädde eller vaniljglass

Kladdkaka med jordnötssmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Godaste kladdkakan, med mörk choklad, jordnötter och jordnötssmör. Perfekta efterrätten.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa sex formar med en diameter på ca 10 cm. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna.
  2. Smält smöret i en kastrull och dra från värmen. Hacka chokladen och tillsätt den. Rör tills den smält.
  3. Blanda chokladen med äggvispet och vänd ner mjölblandningen. Fördela i formarna.
  4. Lägg en sked jordnötssmör i mitten av formarna och tryck ner lätt. Strö över jordnötterna och grädda 8–10 min i mitten av ugnen. Kakan ska vara mjuk i mitten.

Tips

Går att göra i en stor form, ca 24 cm diameter. Öka då tiden i ugnen med cirka 5 minuter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Banankaka med choklad och nötter

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Moussetårta tricolor

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Kladdkaka utan smör

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chokladfudge med valnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rödbetsbrownie med pekannötter

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Nougat- och mandelbräck

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Choklad- och jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Påskkladdkaka med marshmallows

Betyg
Betyg
(14)