För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kladdkaka med brynt smör och lingongrädde

Betyg (1-5):
3.45 (11 betyg)

Om du är lite trött på kladdkaka ... då har du inte provat denna! Brynt smör gör den ljuvlig. Recept av Emilia Nilsson

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 0.5 tsk flingsalt
  • Till servering
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl rårörda lingon eller lingonsylt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175˚. Spänn fast bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant med måtten 26 cm i diameter. Smöra kanterna och pudra över lite kakao.
  2. Smält smöret i en kastrull tills det börjar skumma och doftar nötigt. Tillsätt socker, sirap, kakao och vaniljsocker. Dra kastrullen från värmen och rör ner mjöl och ägg.
  3. Smula ner flingsalt och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Vispa grädden fluffig och vänd ner lingonen. Servera grädden till kakan.

Tips

Baka den gärna dagen innan och ha på lut efter middagen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-10-28

Hej! Det stämmer att det ska vara 4 dl socker, det är för att hålla kakan kladdig! Lycka till med bakandet!

Monika Julianna

2019-10-21

Det är socker som gör att kakan blir kladdig. Tar man mindre socker då blir kakan torr som en sockerkaka.

Julia

2019-10-19

Jag kände också så och sockret hade inte smält ordentligt efter 25 minuter i ugnen..!! Annars var smaken perfekt

Carina

2019-10-19

Också tveksam till mängden socker... Ska precis börja baka.

Anna-Karin

2019-10-18

Ska det verligen vara 4 dl socker i denna kaka? Jag kände mig tveksam men gjorde enligt receptet och det blev en perfekt konsistens men söt så den blev i det närmaste oätlig?

Liknande recept

Falska Mozartkulor

(70)

Vit chokladtryffel

(39)

Dalkullans smultronkorg

(14)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Snabba browniebitar med jordnötssmör

(21)

Citrusflarn

(4)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)

Varma fikon med mascarponecrème

(0)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 150 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 0.5 tsk flingsalt
  • Till servering
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl rårörda lingon eller lingonsylt

Kladdkaka med brynt smör och lingongrädde

Betyg (1-5):
3.45 (11 betyg)

Om du är lite trött på kladdkaka ... då har du inte provat denna! Brynt smör gör den ljuvlig. Recept av Emilia Nilsson

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175˚. Spänn fast bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant med måtten 26 cm i diameter. Smöra kanterna och pudra över lite kakao.
  2. Smält smöret i en kastrull tills det börjar skumma och doftar nötigt. Tillsätt socker, sirap, kakao och vaniljsocker. Dra kastrullen från värmen och rör ner mjöl och ägg.
  3. Smula ner flingsalt och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Vispa grädden fluffig och vänd ner lingonen. Servera grädden till kakan.

Tips

Baka den gärna dagen innan och ha på lut efter middagen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-10-28

Hej! Det stämmer att det ska vara 4 dl socker, det är för att hålla kakan kladdig! Lycka till med bakandet!

Monika Julianna

2019-10-21

Det är socker som gör att kakan blir kladdig. Tar man mindre socker då blir kakan torr som en sockerkaka.

Julia

2019-10-19

Jag kände också så och sockret hade inte smält ordentligt efter 25 minuter i ugnen..!! Annars var smaken perfekt

Carina

2019-10-19

Också tveksam till mängden socker... Ska precis börja baka.

Anna-Karin

2019-10-18

Ska det verligen vara 4 dl socker i denna kaka? Jag kände mig tveksam men gjorde enligt receptet och det blev en perfekt konsistens men söt så den blev i det närmaste oätlig?

Liknande recept

Falska Mozartkulor

(70)

Vit chokladtryffel

(39)

Dalkullans smultronkorg

(14)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Snabba browniebitar med jordnötssmör

(21)

Citrusflarn

(4)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)

Varma fikon med mascarponecrème

(0)