Kinakyckling med citron och chili

Kinakyckling med citron och chili

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Ett enkelt och gott kinaknep - knaperstek fågeln i ugn med en sötstark sojamarinad.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg kyckling
  • 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 chilifrukter
  • 1 msk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1.5 msk sesamfrön
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Dela kycklingen i bitar och lägg dem med skinnsidan uppåt i en ugnsform.
  2. Skala citronen tunt och strimla skalet fint. Pressa ur citronsaften i en skål. Skala vitlöken, kärna ur chilifrukterna och hacka fint. Blanda vitlök, peppar, soja, honung och salt med citronsaften och pensla kycklingbitarna. Ställ in i ugn ca 40 minuter. Upprepa penslingen.
  3. Strö över sesamfröna efter sista penslingen.

Servering

Servera med wokade grönsaker och nudlar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kokoskyckling från Kenya

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Kycklingrulader med färska örter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Frikadeller i currysås

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

Betyg
Betyg
(70)
Kinakyckling med citron och chili
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg kyckling
  • 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 chilifrukter
  • 1 msk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1.5 msk sesamfrön
  • 2 tsk salt

Kinakyckling med citron och chili

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Ett enkelt och gott kinaknep - knaperstek fågeln i ugn med en sötstark sojamarinad.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela kycklingen i bitar och lägg dem med skinnsidan uppåt i en ugnsform.
  2. Skala citronen tunt och strimla skalet fint. Pressa ur citronsaften i en skål. Skala vitlöken, kärna ur chilifrukterna och hacka fint. Blanda vitlök, peppar, soja, honung och salt med citronsaften och pensla kycklingbitarna. Ställ in i ugn ca 40 minuter. Upprepa penslingen.
  3. Strö över sesamfröna efter sista penslingen.

Servering

Servera med wokade grönsaker och nudlar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kokoskyckling från Kenya

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Kycklingrulader med färska örter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Frikadeller i currysås

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

Betyg
Betyg
(70)