Kinakyckling med citron och chili
  • Tid 1 tim
  • Ugn 200º

Kinakyckling med citron och chili

4 (4 betyg)

Ett enkelt och gott kinaknep - knaperstek fågeln i ugn med en sötstark sojamarinad.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg kyckling
  • 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 chilifrukter
  • 1 msk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk salt
  • 1.5 msk sesamfrön
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela kycklingen i bitar och lägg dem med skinnsidan uppåt i en ugnsform.

  2. 2

    Skala citronen tunt och strimla skalet fint. Pressa ur citronsaften i en skål. Skala vitlöken, kärna ur chilifrukterna och hacka fint. Blanda vitlök, peppar, soja, honung och salt med citronsaften och pensla kycklingbitarna. Ställ in i ugn ca 40 minuter. Upprepa penslingen.

  3. 3

    Strö över sesamfröna efter sista penslingen.

Servering

Servera med wokade grönsaker och nudlar.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar