Kikärtsbiffar med olika smaksättningar

Kikärtsbiffar med olika smaksättningar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Vegetariska biffar gjorda på kikärter, potatis, vita bönor och lök som smaksätts med tre olika kryddningar, Thai, Indisk eller ört.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g potatis
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 3 dl kokta kikärtor
  • 3 dl kokta stora vita bönor
  • 2 msk neutral olja + 1 dl till stekning
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • Örtkryddning
  • 1 kruka färsk basilika, eller persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin eller 1 tsk torkad
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • Indisk kryddning
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk mald koriander
  • 1 msk paprikapulver
  • Thaikryddning
  • 1 lime, finrivet skal
  • 1 röd chili
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt ånga av och svalna lite.
  2. Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna. Fräs lök och vitlök tills det mjuknat utan att få färg. Lägg över i en matberedare.
  3. Lägg bönorna och hälften av kikärterna i matberedaren och mixa till en grov massa med löken. Lägg över i en bunke. Riv potatisen grovt ner i bunken.
  4. Blanda mjöl, bakpulver, salt och peppar i en skål. Rör ner mjölblandningen och de hela kikärterna i smeten.
  5. Smaksätt med något av förslagen. Forma smeten till små biffar, gärna med vattensköljda händer.
  6. Hetta upp ½ dl olja i en stor stekpanna. Stek halva mängden biffar ca 3 min per sida på medelvärme tills de är gyllenbruna och frasiga. Stek resterande biffar på samma sätt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Couscouspanna med fisk

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Krämig pasta med kyckling och sockerärter

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Frasiga gulärtsbiffar med rödkåls-coleslaw

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lax med ärtpuré

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lutfisk med senapssås, pancetta och chèvreärtor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Ärtpuckar med soltorkad tomat

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kycklingpaj med gröna ärter

Betyg
Betyg
(21)
Kikärtsbiffar med olika smaksättningar
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 250 g potatis
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 3 dl kokta kikärtor
  • 3 dl kokta stora vita bönor
  • 2 msk neutral olja + 1 dl till stekning
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • Örtkryddning
  • 1 kruka färsk basilika, eller persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin eller 1 tsk torkad
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • Indisk kryddning
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk mald koriander
  • 1 msk paprikapulver
  • Thaikryddning
  • 1 lime, finrivet skal
  • 1 röd chili
  • 1 kruka färsk koriander

Kikärtsbiffar med olika smaksättningar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Vegetariska biffar gjorda på kikärter, potatis, vita bönor och lök som smaksätts med tre olika kryddningar, Thai, Indisk eller ört.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt ånga av och svalna lite.
  2. Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna. Fräs lök och vitlök tills det mjuknat utan att få färg. Lägg över i en matberedare.
  3. Lägg bönorna och hälften av kikärterna i matberedaren och mixa till en grov massa med löken. Lägg över i en bunke. Riv potatisen grovt ner i bunken.
  4. Blanda mjöl, bakpulver, salt och peppar i en skål. Rör ner mjölblandningen och de hela kikärterna i smeten.
  5. Smaksätt med något av förslagen. Forma smeten till små biffar, gärna med vattensköljda händer.
  6. Hetta upp ½ dl olja i en stor stekpanna. Stek halva mängden biffar ca 3 min per sida på medelvärme tills de är gyllenbruna och frasiga. Stek resterande biffar på samma sätt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Couscouspanna med fisk

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Krämig pasta med kyckling och sockerärter

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Frasiga gulärtsbiffar med rödkåls-coleslaw

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lax med ärtpuré

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lutfisk med senapssås, pancetta och chèvreärtor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Ärtpuckar med soltorkad tomat

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kycklingpaj med gröna ärter

Betyg
Betyg
(21)