Keftedes – lammfärsbiffar

Betyg (1-5):
4.04 (28 betyg)

Biffar med persilja och oregano, smakar lika bra tillagade i ugn som i stekta i stekpanna.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 400 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 lök
  • 0.5 dl grovt hackad persilja
  • 1 msk citronsaft
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 msk hackad färsk oregano
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom oljan i en skål. Låt färsen stå och vila i 10 minuter. Forma färsen till långsmala biffar, cirka 3 centimeter tjocka. Pensla med olivolja och stek dem i ugn i cirka 15 minuter. Eller stek i stekpanna cirka 5 minuter på varje sida.

Servering

Servera med extra persilja, tomatsallad, svarta oliver och naturell yoghurt (10%).

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annelie LIndeberg

2013-08-23

Jag tycker de verkar sakna den karräkeristiska spiskumminkryddan som gör dessa arabiska biffar till en riktig höjdare!

Britta/webbredaktör

2012-05-14

T ex ris,couscous och bulgur passar bra. Tsatsiki smakar gott till lammfärsbiffarna.

Olle

2012-05-13

Vad äter man till detta? Vilka är tillbehören som syns vid sidan

Britta/webbredaktionen

2012-04-20

Den ska finhackas.

Paulina

2012-04-19

hur ska löken hackas?

Liknande recept

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 400 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 lök
  • 0.5 dl grovt hackad persilja
  • 1 msk citronsaft
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 msk hackad färsk oregano
  • 1 msk olivolja

Keftedes – lammfärsbiffar

Betyg (1-5):
4.04 (28 betyg)

Biffar med persilja och oregano, smakar lika bra tillagade i ugn som i stekta i stekpanna.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom oljan i en skål. Låt färsen stå och vila i 10 minuter. Forma färsen till långsmala biffar, cirka 3 centimeter tjocka. Pensla med olivolja och stek dem i ugn i cirka 15 minuter. Eller stek i stekpanna cirka 5 minuter på varje sida.

Servering

Servera med extra persilja, tomatsallad, svarta oliver och naturell yoghurt (10%).

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annelie LIndeberg

2013-08-23

Jag tycker de verkar sakna den karräkeristiska spiskumminkryddan som gör dessa arabiska biffar till en riktig höjdare!

Britta/webbredaktör

2012-05-14

T ex ris,couscous och bulgur passar bra. Tsatsiki smakar gott till lammfärsbiffarna.

Olle

2012-05-13

Vad äter man till detta? Vilka är tillbehören som syns vid sidan

Britta/webbredaktionen

2012-04-20

Den ska finhackas.

Paulina

2012-04-19

hur ska löken hackas?

Liknande recept

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies