För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Keftedes – lammfärsbiffar

Betyg (1-5):
4 (32 betyg)

Biffar med persilja och oregano, smakar lika bra tillagade i ugn som i stekta i stekpanna.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 lök
  • 0.5 dl grovt hackad persilja
  • 1 msk citronsaft
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 msk hackad färsk oregano
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom oljan i en skål. Låt färsen stå och vila i 10 minuter. Forma färsen till långsmala biffar, cirka 3 centimeter tjocka. Pensla med olivolja och stek dem i ugn i cirka 15 minuter. Eller stek i stekpanna cirka 5 minuter på varje sida.

Servering

Servera med extra persilja, tomatsallad, svarta oliver och naturell yoghurt (10%).

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annelie LIndeberg

2013-08-23

Jag tycker de verkar sakna den karräkeristiska spiskumminkryddan som gör dessa arabiska biffar till en riktig höjdare!

Checkbox Coop

2012-05-14

T ex ris,couscous och bulgur passar bra. Tsatsiki smakar gott till lammfärsbiffarna.

Olle

2012-05-13

Vad äter man till detta? Vilka är tillbehören som syns vid sidan

Checkbox Coop

2012-04-20

Den ska finhackas.

Paulina

2012-04-19

hur ska löken hackas?

Liknande recept

Rostad sötpotatis och biffsallad

(8)

Empanadas

(22)

Köfte i tomatsås

(4)

Rostbiff med ugnsrostade tomater och linser

(8)

Lammstek i ugn

(31)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(11)

Boeuf bourguignon med rotselleri

(40)

Fläskkarréspett med wokad rissallad

(9)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 400 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 lök
  • 0.5 dl grovt hackad persilja
  • 1 msk citronsaft
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 msk hackad färsk oregano
  • 1 msk olivolja

Keftedes – lammfärsbiffar

Betyg (1-5):
4 (32 betyg)

Biffar med persilja och oregano, smakar lika bra tillagade i ugn som i stekta i stekpanna.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom oljan i en skål. Låt färsen stå och vila i 10 minuter. Forma färsen till långsmala biffar, cirka 3 centimeter tjocka. Pensla med olivolja och stek dem i ugn i cirka 15 minuter. Eller stek i stekpanna cirka 5 minuter på varje sida.

Servering

Servera med extra persilja, tomatsallad, svarta oliver och naturell yoghurt (10%).

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annelie LIndeberg

2013-08-23

Jag tycker de verkar sakna den karräkeristiska spiskumminkryddan som gör dessa arabiska biffar till en riktig höjdare!

Checkbox Coop

2012-05-14

T ex ris,couscous och bulgur passar bra. Tsatsiki smakar gott till lammfärsbiffarna.

Olle

2012-05-13

Vad äter man till detta? Vilka är tillbehören som syns vid sidan

Checkbox Coop

2012-04-20

Den ska finhackas.

Paulina

2012-04-19

hur ska löken hackas?

Liknande recept

Rostad sötpotatis och biffsallad

(8)

Empanadas

(22)

Köfte i tomatsås

(4)

Rostbiff med ugnsrostade tomater och linser

(8)

Lammstek i ugn

(31)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(11)

Boeuf bourguignon med rotselleri

(40)

Fläskkarréspett med wokad rissallad

(9)